Černé tečky – věčný nepřítel krásné pleti, se kterým znovu a znovu svádíme boj. Místo „superzázračných“ chemických prostředků z drogerie, které mnohdy i přes nehorázné ceny neplní správně svůj účel, se zkusme podívat na variantu mnohem zdravější a také levnější – přírodní léčení.

Shromáždili jsme pro vás ty nejosvědčenější tipy, jak se těchto nedokonalostí přírodně zbavit.

1. Pocení

Pravidelné návštěvnice sauny jistě vědí, jak blahodárné účinky má saunování na jejich pleť. Ty z vás, které si pravidelnou návštěvu sauny nemohou nebo nechtějí dovolit, máme druhou variantu. Napařte očištěnou pleť párou z horké vody či minerálky, do které můžete přidat i bylinky. Teplo a pot pomohou otevřít vaše póry, které se vám poté snáze pleťovým peelingem dočistí, nebo se můžete pokusit je jemně vymačkat. Po pocení nikdy nezapomeňte obličej hydratovat kvalitním krémem.

2. Medový peeling

Ve vodní lázni rozpusťte lžičku medu tak, aby byl příjemně teplý, přidejte 2 lžičky mleté kávy a zamíchejte. Vzniklou kašičku naneste na očištěnou pleť a nechte minutu působit. Poté masírujte krouživými pohyby – na problematických partiích se nebojte přitlačit. Nakonec opláchněte vlažnou vodou a hydratujte.

3. Sůl a kypřicí prášek

Smíchejte lžíci kypřicího prášku se lžící vody, přidejte trochu vody a naneste na obličej. Nechte působit asi minutu a smyjte.

4. Citronová šťáva

Večer před spaním namočte vatový tampon do šťávy z čerstvých citronů a naneste na postižená místa. Ráno poté obličej opláchněte vlažnou vodou a naneste hydratační krém. Provádějte jednou za 2-3 dny a zbylou šťávu uchovávejte v lednici maximálně týden.

Pokud chcete černým tečkám co nejvíce předcházet, nezapomínejte pleť čistit nejen každý večer, ale i ráno, kdy je pokrytá mazem vyloučeným přes noc. Kupujte kvalitní kosmetiku, která póry neucpává a dbejte na každodenní kvalitní odlíčení.