Pokud toužíte po nevšední zálibě, u které budete v pohybu, zároveň vás však fyzicky nevyčerpá, která vám přinese radost a s kapkou štěstí i malý poklad, pak je hledání s detektorem kovů pro vás to pravé ořechové. Následující článek vám přinese několik tipů, jak s tímto zajímavým koníčkem úspěšně začít.

Podle zkušených hledačů je důležitý nejen výběr správné oblasti a detektoru, ale také nutnost váš přístroj perfektně znát. Pokud správně porozumíte jeho technologii a schopnostem, jste na nejlepší cestě uspět.

Výběr detektoru

Jak tedy vybrat ten správný detektor? Pokud s hledáním začínáte a ještě ani nevíte, zda váš přístroj neskončí po několika neúspěšných výpravách na dně skříně, je lepší zvolit pro začátek levnější cenovou kategorii. Vyberte takový, který je spíše jednodušší a byť možná s menším množstvím funkcí, vykazuje vysokou míru citlivosti. Pokud máte čas, vždy je dobré si nechat předvést více přístrojů, pokud možno v terénu, kde nejrychleji odhadnete jejich funkčnost a případné nedokonalosti.

Hledání s detektorem

A kde tedy hledat? Nejvhodnější místa pro tuto zálibu jsou taková, která dosud zůstala skryta ostatním hledačům, či ta, která jsou neustále díky vysoké návštěvnosti „doplňována“ novými poklady. Mezi taková loviště s vysokým potenciálem se řadí například parky, školy, výstaviště, sportoviště atd. Přemýšlejte o tom, kde všude mohou lidé ztrácet věci a možná budete sami překvapeni, kolik mincí či šperků objevíte. Najděte si své oblíbené lokality, které čas od času navštívíte a ulovíte tak případné nové kousky.

Jak již bylo řečeno, velkou úlohu hraje také historie místa. Můžete mít štěstí a najít skvělou oblast bez jakýchkoli příprav, většinou se však vyplatí nastudovat si minulost loviště, kde chcete hledat. Pokud vás tedy zajímají spíše starožitné kousky, poptejte se známých, jestli neví o nějaké staré opuštěné usedlosti či proveďte výzkum sami, třeba za pomoci Googlu.

Posledním důležitým bodem je technika, a to nejen samotného pohybu s přístrojem, ale také následného kopání a vyndávání nalezeného předmětu ze země. Na odborných webech i youtube najdete videa, která vám učení značně zjednoduší.