Také se stydíte ukazovat strie? Není se čemu divit. Ač je teď ještě zima, létu se stejně nevyhnete. I z toho důvodu se na krátké oblečení připravte s předstihem. Co strie vlastně jsou? Jedná se o viditelné linie, které můžeme spatřit na kůži. Příčin, proč se na kůži objevují je v dnešní době, čím dál tím víc.

Hlavním důvodem však zůstávají nekompromisní hormony. Ty pak stojí za tím, že na své váze zaznamenáte váhový přírůstek nebo naopak úbytek. Roli sehraje i antikoncepce a další léky. Na strie si stěžují taktéž ženy po porodu. Jak si se striemi však poradit? Mimo přípravků na chemické bázi můžete použít i přírodní cestu. Pro tyto prostředky navíc stačí sáhnout do kuchyňské linky.

Léčba strií s cukrem

  • Cukr
  • Citronová šťáva
  • Mandlový olej

V čisté nádobě vše smíchejte a směs aplikujte na pokožku, kde se strie nacházejí. Tyto ingredience lze rovněž používat na peeling.

Zázračné Aloe Vera

  • Aloe Vera
  • Vlažná voda
  • Vitamín A a B (obojí v kapslích)

Vše smíchejte do konzistence gelu a potřete jím vaše břicho. Kapsle je potřeba otevřít a olej z nich opatrně vlít do vlažné vody s Aloe Vera.

Pomůže i vitamín E a olivový olej

Vitamín E zaručuje dobrý stav pokožky. Není tedy žádným překvapením, že se používá k léčbě strií. Je hodně účinný zejména v případech žen po porodu. Olej s vitamínem E smíchejte s hydratačním krémem a naneste na pokožku nejlépe dvakrát denně – ráno a před spaním.

Olivový olej má další využití, a to nejen v kuchyni jako zálivka do salátů. Je pomocníkem v boji proti striím, které jsou už viditelně na kůži. Výborný efekt má i nahřátý ricinový olej či aplikace nevařeného vejce přímo na pokožku.

Kyselina glykolová

Zvyšuje množství kolagenu a kůže se tak pomocí něj zbavuje strií. Nachází se v melounu, ananasu a kyselých hroznech.

Voda

Pijte dostatečné množství vody po celý den, tím si udržíte hydratovanou pokožku a striím tak minimalizujete riziko vzniku.

Další tipy

Výborný efekt vlastní i nahřátý ricinový olej či aplikace nevařeného vejce přímo na pokožku. Dost lidí si pochvaluje i vymačkanou bramborovou šťávu s trochou vlažné vody.