Zdravá strava je klíčem ke zdravému životu. Vypadávání vlasů je častým problémem při problémech s metabolismem a slinivkou břišní. Dostatečný přísun živin může zmírnit či zastavit přílišné padání vlasů a zlepšit jejich kvalitu.  Zde jsou nějaké recepty na šťávy pro podporu růstu a posílení vlasů.

1. Jablečno-mrkový džus

3 mrkve

½ okurky

1 jablko

2 řapíkaté celery

Mrkev je bohatá na vitamin A, C a B, železo i vápník. Jablka mají vysoký obsah vitaminů i minerálních látek a jsou dobrým zdrojem pektinu a antioxidantů. Celer obsahuje sloučeninu zvanou ftalid, která pomáhá ke snížení vysokého krevního tlaku regenerací cév, kterými krev protéká. Tato kombinace šťáv posiluje vlasovou folikulu a udrží vaši pokožku zdravou.

Všechny suroviny odšťavněte a pravidelně konzumujte.

2. Okurkový džus

2 okurky

Hrst koriandru

Okurka napomáhá správnému růstu i kvalitě vlasů. Enzymy v ní obsažené pomáhají při prevenci vypadávání vlasů a zvyšují cirkulaci hemoglobinu do buněk a folikul. Koriandr pomáhá růstu vlasů a bojuje proti jejich vypadávání.

3. Jahodový džus s jablkem

1 jablko

1 mrkev

3-4 jahody

Mrkvová šťáva je velice výživná a obsahuje vysoké procento beta-karotenu, který dodává vlasům skvělý lesk i barvu. Rovněž posiluje vlasové folikuly a tím bojuje proti jejich vypadávání. Vitamin C z jahod zase napomáhá příbytku proteinů v těle, což podporuje růst vlasů, neboť jsou z proteinů tvořeny. Jablko šťávu dosladí a napomáhá zdravému trávení.

4. Kiwi džus s kvajávou

2 kvajávy

2 kiwi

Šťáva z kiwi má vysoký obsah vitaminu E, který urychluje růst vlasů. Kvajáva je bohatá na antioxidanty a různé živiny, jako jsou vápník, železo, kyselina listová atd.