Váš mrazák vám může posloužit i k jiným věcem, než jenom na zmrzlinu a mraženou pizzu. Využijte ho i k tomu, abyste nemuseli vyhazovat jídlo, se kterým jste se táhli z obchodu. Raději ho zmrazte. A kterým potravinách chlad neublíží? Je jich hned 7!

Bílky

Tato složka neodmyslitelná při pečení a šlehání vydrží v chladnější části vaší kuchyně až 12 měsíců. Odborníci na výrobu jídla z vajec doporučují je nechat rozmrazit den před pečením v lednici. Děkujeme za radu, eggsperti!

Jíška

Základ z másla a mouky, bez kterého se neobejde žádná omáčka, můžete skladovat v mrazáku až po dobu šesti měsíců. Stačí ponořit nádobu s jíškou do krabičky s ledovou vodou, dokud se nezpevní. Pak ji stačí umístit do mrazáku v sáčku, který nebude zavřený příliš na těsno. Stejně jako váš pas na dovolené totiž jíška v mrazáku kyne.

Mouchy

Tento nanejvýš obtěžující hmyz se může stát nejlepším přítelem v podobě létajícího kouzelníka! Rádoby vědci po celém světě umisťují bzučící mouchy v nádobě do mrazáku. Stačí pár minut a dostanou se do komatu. Ale nebojte. Stačí trochu tepla slunečních paprsků a hned zase ožijí. Tato morbidní zábava potěší každého milovníka domácích experimentů a/nebo zombie filmů. Ale pozor! Raději to nezkoušejte s každou mouchou, kterou zachytíte v kuchyni, musí to být konkrétní druh octomilky, která byla krmena specifickou stravou, která ji měla připravit na zmrznutí.  Alespoň podle studie. Samozřejmě častější důvod pro mrtvé mouchy v mrazáku je to, že je použijete jako potravu pro vašeho ještěra nebo žabičku.

Podmáslí

Lahodné palačinky vydrží v lednici mnohem déle, než vydrží na jazyku jejich chuť ve vaší puse. Nechte nejdřív podmáslí pořádně ztuhnout v lednici a pak ho vložte do mrazáku v nějaké tupperware krabičce, ze které by za žádných okolností nevyteklo. Výsledné mléčné kostky vám vydrží až po dobu třech měsíců.

Pečivo

Sacharidy mají chlad velice rády! Nakrájený toastový chléb vydrží v mrazáku až tři měsíce, ale bageta tam vydrží jenom měsíc. Po vytažení se zase vrátí ke své lahodné čerstvosti. Pokud je ale nemáte čas nechat rozmrazit, trochu je namočte a strčte do trouby nebo mikrovlnky.

Preclíky a brambůrky

Jste  fanoušci nezdravých svačinek a nákupů ve velkém? Jestli jste otevřeli brambůrky, ale nějak se výjimečně nemáte k tomu je dorazit a i když jste je koupili levně, je vám líto je vyhodit, uložte je pěkně do mrazu. Nejenom, že chlad zdvojnásobí jejich dobu trvanlivosti, ale navíc jsou pak křupavější. Jen nezapomeňte vysát pohovku, až s nimi skoncujete.

Avokádo

Tato vysoce návyková potravina není zrovna levnou záležitostí. Proto pokud s nimi nemáte v nejbližší době nic v plánu, nenechte avokádo zkazit a strčte raději zelenou hrušku do mrazáku. Rozřežte ho napůl a položte do šuplíku v mrazáku, kde ho čeká lepší osud, než kdyby mělo shnít na kuchyňském stole.