Japonské ženy jsou dobře známé pro své štíhlé a zdravé postavy. Přestože velkou roli hraje genetika, mnozí tvrdí, že jejich ranní rituál má také velký podíl na jejich vzhledu. Jednoduše řečeno, většina japonských žen pije hned po probuzení vodu.

Tento rituál, hluboce zakořeněný v japonské kultuře, je vlastně formou léčby vodou, která dle vědců pomáhá s mnoha problémy a nemocemi v těle. Na rozdíl od USA a dalších západních zemí, Japonci netrpí v takové míře obezitou či diabetes. Je tedy logické, že bychom se měli jejich životním stylem alespoň v některých ohledech inspirovat.

Proč je pití vody tak důležité?

70% lidkého těla je z vody, takže je důležité, abychom ji stále doplňovali a náš organismus tak mohl správně fungovat. Není-li potřeba vody dostatečně uspokojena, má to za následek celou řadu krátkodobých i dlouhodobých zdravotních následků.

Dlouhodobá dehydratace může například vést k revmatické artritidě, migrénám, angíně, kolice, hypertenzi, obezitě, rakovině prsu, plicní tuberkulóze, ledvinovým kamenům, zánětu vedlejších nosních dutin či rakovině dělohy.

Pomozte svému tělu vyhnout se těmto problémům a díky dostatečnému množství vody ho udržujte hydratované po celý den.

Jak se léčit vodou?

Tato osvědčená metoda vám pomůže očistit tělo, vylepší menstruační problémy i problémy se zrakem.

– ihned po probuzení vypijte na lačný žaludek 4×160 ml vody a nejezte nic následujících 45 minut

– během dne pijte vždy minimálně 30 minut před jídlem, ale ne během následujících dvou hodin po snídani, obědě a večeři

– pokud ráno nezvládnete vypít čtyři sklenice, můžete začít s jednou a poté příjem vody zvyšovat, dokud nedosáhnete požadovaného množství 640 ml

Kdy mohu očekávat výsledky?

Cukrovka nebo vysoký krevní tlak: 30 dní

Zácpa: 10 dní

Tuberkulóza: 90 dní

Hlavní výhody pití vody na lačno

1. Zbavuje tělo toxinů

Pitím vody uvádíte svůj organismus do pohybu. V noci vám voda tělo uzdravuje, a když se pak ráno napijete vody, škodlivé toxiny se vám z těla odplaví a budete se cítit zdravě a čile. Dostatečný příjem vody pomáhá s produkcí nových svalových a krevních buněk.

2. Zrychluje metabolismus

Pití vody na lačno může zrychlit metabolismus nejméně o 24%. To je pro lidi, kteří drží přísnou dietu, nesmírně důležité. Rychlejší metabolismus znamená lepší trávení. Pití vody čistí tlusté střevo, které pak snáze vstřebává živiny z potravy.

3. Podporuje zdravé hubnutí

Ranní pití vody uvolňuje toxiny z těla a zlepšuje trávení. Budete se cítit méně hladoví a zabráníte tak neustálému navyšování hmotnosti a přejídání.

4. Zmírňuje pálení žáhy a špatné trávení

Zažívací potíže jsou způsobeny zvýšenou kyselostí v žaludku. Trpíte pálením žáhy, neboť kyselost proudí do jícnu. Když pijete vodu na lačno, kyseliny jsou tlačeny dolů a ředí se. To také pomáhá vašemu žaludku připravit se na snídani.

5. Zlepšuje pleť a zářivost kůže

Dehydratace způsobuje předčasné hluboké vrásky a zvětšené póry na kůži. Studie ukázaly, že pití 500 ml vody na lačno zvyšuje průtok krve v kůži a rozzařuje ji. Pitím vody během dne se z těla uvolňují toxiny a vaše pleť se čistí.

6. Zlepšuje lesk a kvalitu vlasů

Dehydratace může mít vážný dopad na růst vlasů. Pití vody vlasy vyživuje zevnitř, neboť voda tvoří téměř  ¼  hmotnosti vlasového vlákna. Nedostatečný příjem vody má za následek křehké a tenké vlasy.

7. Chrání před ledvinovými kameny a infekcemi močového měchýře

Pití vody ředí kyseliny, které vedou k tvoření kamenů v ledvinách. Čím více vody vypijete (v rámci zdravého limitu), tím více budete chráněni před infekcemi močového měchýře způsobených toxiny.

8. Posiluje imunitní systém

Pití vody na lačno pomáhá při čištění lymfatického systému, což vede ke zvýšení imunity. Silný imunitní systém vás udrží v bezpečí před různými nemocemi či vás nemocí rychleji zbaví.

Jak vidíte, existuje celá řada výhod okamžitého pití vody po probuzení. Je to bezesporu nejjednodušší způsob, jak učinit pozitivní změny v životním stylu bez zbytečných peněžních výdajů.