Také patříte k lidem, kteří mají každodenně problém dostat se ráno z postele? Zkuste následující tipy už od zítřka a uvidíte rozdíl.

Je důležité stanovit si určitou ranní rutinu a držet se jí, neboť vám to pomůže zvýšit produktivitu i náladu po celý den. Jednou z nejlepších věcí na ranní rutině je fakt, že dokážete vstát poměrně brzy a na autopilota zvládnete všechny potřebné věci včetně včasného příchodu do práce.

Níže uvedené strategie vám pomohou cítit se svěže a energicky, ještě než vykročíte z domu. Dříve byl úspěch, když jste se z domu dostali brzy ráno, přičemž následující tipy vám dokážou, že to tak může být každý den!

Vstávejte časně!

Ta nejdůležitější věc, abyste měli z rána dobrý pocit. Někdy vás probudí budík, vy ho zamáčknete, usnete, pak znovu a znovu… A než se nadějete, zaspali jste. Máte jen 15 minut, abyste se připravili do práce. Už od rána jste ve stresu a celý den vás pak provází špatná nálada. Tlačítko pro odložení buzení už nepoužívejte. Zvykněte si vyskočit z postele, jakmile uslyšíte alarm.

Nezapomeňte, že pokud chcete ráno lehce vstávat, musíte mít kvalitní spánek. Je vhodné stanovit si pravidelnou hodinu, kdy chodíte do postele. Pokud máte problémy se spaním, nedívejte se z postele na televizi ani nepoužívejte mobil. Jasné světlo vás může přemrštěně stimulovat a kvůli tomu pak trpíte nespavostí.

Je všeobecně známé, že úspěšní lidé vstávají brzy. Zvyšuje to vaši produktivitu i náladu, takže pokud se chcete v práci posunout na vyšší pozici, prvním krokem může být brzké ranní vstávání.

Detox s citronovou šťávou

Každé ráno máte skvělou příležitost udělat něco pro své zdraví. Citronová šťáva je úžasným detoxem. Hned po probuzení si vezměte citron a celý ho vymačkejte do šálku. Následně ho zalijte teplou vodou a máte výbornou detoxikační vodu. Citronová šťáva je skvělým alkalizátorem, neboť neutralizuje nadměrnou kyselost, která je pro tělo velmi nezdravá. Pokud ji navíc budete pít na lačno, její účinek bude ještě silnější. Nápoj čistí střeva, dodává energii a čistí celý systém. Navíc dodává spoustu vitaminů. Nezapomeňte, že i teplá voda je ideální pro trávení a pomáhá udržovat trávicí trakt průchodný.

Pokud budete pít citronovou šťávu denně, či alespoň 3x až 4x do týdne, nebude trvat dlouho a tělo se vám odmění spoustou energie. Do citronové šťávy můžete pro oživení přidat i další zdravé přísady, například skořici, kurkumu (s černým pepřem, který napomáhá kurkumu vstřebat), oregano či zázvor.

Ranní cvičení

Někteří lidé z něj mají strach, jiní ho milují. Ranní cvičení je velmi osvěžující a uvidíte, že si ho zamilujete. Tělocvična je prázdná a nemusíte čekat fronty na přístroje. Je úžasné nejen pro vaši postavu, ale i pro váš metabolismus. Nemluvě o tom, že hladina testosteronu je v dopoledních hodinách vysoká, což vám pomůže dosáhnout v posilovně lepších výsledků.

Jakmile své ranní cvičení dokončíte, budete mít úžasný pocit, jak jste výkonní a silní. Navíc už jste splnili svůj denní příděl cvičení, takže až půjdete unaveni z práce, můžete hned zamířit domů za zasloužilým odpočinkem. Tak jen do toho, zasloužíte si ho.

Studená terapie ve sprše

Cvičení jste dokončili, je čas se připravit do práce. Připravte se na sprchu, ale ne jen tak na ledajakou – bude to terapie studenou vodou. Taková studená sprcha je pro vaše tělo blahodárná. Hned po jejím dokončení ucítíte příval energie a adrenalinu. Pro ty, kteří nejsou na studenou sprchu zvyklí, to může být za začátku obtížný úkol, ale jakmile si na ni jednou zvyknete, už nebudete chtít přestat.

Začněte s teplou vodou a odpočiňte si. Umyjte se šamponem a začněte pomalu přetáčet teplotu na studenou. Možná ze začátku budete v šoku lapat po dechu, ale nebojte se, stačí, když vydržíte přibližně 30 sekund a opět můžete přetočit na vyšší teplotu. Postup ještě jednou zopakujte a máte vyhráno.

Vysoké rozdíly teplot vám rozproudí krev a nabijí vás energií. Tyto sprchy mají také skvělý účinek na pokožku. Ale největší výhodou je fakt, že zvýší vaši duševní ukázněnost. Každý den hned ráno překonáte obtížnou překážku a nastavíte tak mysl na překonávání výzev během celého dne!

Zakončení

Ok, brzy jste vstali, dali si citronový detox, zacvičili si, osprchovali se studenou vodou a teď je čas natankovat tělo. Po ranním cvičení už máte určitě hlad, což je skvělé, neboť je lepší jíst dopoledne těžší jídla a odpoledne a večer naopak už jen jídla lehčí pro lepší trávení a kvalitnější spánek. Ujistěte se, že vaše snídaně obsahuje dostatek bílkovin a sacharidů. A opět nezapomínejte na dostatečný příjem vody.

Tím končí ranní rutina, která vás každý den osvěží. Zpočátku může být obtížné ji pravidelně realizovat, ale pokud budete mít dostatečnou vůli a vydržíte nějakou dobu, určitě začnete pozorovat výsledky, jako je vyšší produktivita a lepší zdraví i nálada.