Chcete mít krásné, lesklé a dlouhé vlasy? Těchto deset tipů vám pomůže…

Mytí: Příliš časté mytí zbavuje vlasy jejich přirozených olejů, takže jsou poté unavené a bez lesku. Umývejte je každé 2-3 dny, aby měly možnost regenerace.

Kondicionér: Používejte ho po každém mytí, ale jen na konečky, kde jsou vlasy nejsušší.

Střihání: S roztřepenými konečky mnoho parády neuděláte a vaše vlasy budou vypadat suše a poškozeně. Nechte si je zastřihnout jednou za tři měsíce alespoň o 1 až 2 cm.

Hloubková výživa: Kokosový olej jako jeden z mála pronikne do vlasů a pomůže je vyživit zevnitř. Také masáž vlasové pokožky je skvělá, protože stimuluje kořínky a posiluje vlasovou folikulu. Pro silnější a delší vlasy používejte kokosový olej jednou týdně. Nahřátý ho naneste na vlasy a pod igelitem a ručníkem nechte působit 20 až 30 minut. Poté opláchněte šamponem.

Sušení: Když budete vlasy přespříliš drhnout ručníkem, můžete je polámat. Po umytí z nich jemně vymačkejte přebytečnou vodu, nejlépe za pomoci jemné tkaniny (např. starého trička). Pokud je to možné, nechte vlasy přirozeně uschnout.

Saténový polštář: Hedvábné polštáře jsou mnohem hladší, než bavlněné, což pro vlasy znamená méně tahání a zamotávání, tudíž méně poškození. Spaní na hedvábí také snižuje krepatění.

Kartáčování: Nikdy nečešte mokré vlasy, jsou náchylnější k potrhání. Na suché vlasy je nejlepší hřeben se širokými zuby, který na rozdíl od kartáče vlasy tolik netrhá. S rozčesáváním začněte od konečků a pomalu postupujte ke kořínkům.

Vlasové masky: Použijte vlasovou masku jednou týdně, pro obnovu vlhkosti a lesku vlasů.

Ochrana: Chcete-li vlasy uchránit před vodou v bazénu či moři, naneste na ně kondicionér, který je uchrání před chlorem, stejně jako před mořskou solí.

Strava: Pijte hodně vody a jezte dostatek syrového ovoce a zeleniny. Nejlepší léčbou poškozených vlasů je dostatečný příjem vitaminů C a A. Vitamin C se vyskytuje nejvíce v citrusech a vitamin A najdete mimo jiné ve vejcích, mrkvi či kapustě.