Nevěsta vám dala velmi náročný úkol – být jí k ruce v nejšťastnější den jejího života. Abyste se ujistili, že ji nenecháte na holičkách a svatební den proběhne tak hladce, jak je jen možné, raději si přečtěte těchto 5 dobře míněných rad.

Vždy mluvte s nevěstou osobně

V dnešním světě SMS zpráv, e-mailů a telefonátů to pomalu vypadá, že lidi spolu přestávají komunikovat osobně. „Při virtuální komunikaci se toho ztratí v překladu tolik,“ vysvětluje Brianne Vajaria, majitel a Lead Planner salonu na Marquette Avenue Events v Chicagu. Je důležité, abyste se s nevěstou potkávali už před svatbou co nejvíc času osobně a probrali problémy, které mohou nastat. Ke komunikačnímu šumu může dojít velmi snadno a to nevěsta vystresovaná ze všech těch příprav potřebuje ze všeho nejméně. Pak může nastat zbytečná panika ohledně věci, která je ve skutečnosti v pořádku. Zkuste se vyhnout i obtěžujícím SMSkám.

Buďte týmový hráč

Na pozici družičky nebo nejlepšího přítele, který pomáhá nevěstě se svatbou, musíte být především tou největší podporou. „Povzbuzovat týmovou dynamiku je jedna z nejdůležitějších věcí,“ říká Vajaria. Je na vás, aby byla nevěsta šťastná a informovaná o všem, co se šustne. Musíte zároveň podporovat kolektivního ducha a všechny seznámit se všemi, aby z vás byl opravdu dobře fungující tým.

Nestěžujte si

Jste tady proto, abyste podpořili nejlepšího přítele nebo kamarádku v její zvláštní den. Když jste přijali svou roli, byl to sice okamžik velkého štěstí, ale taky jste si museli uvědomovat, jak náročnou úlohu budete plnit. Proto si nestěžujte. Pokud se objeví problémy, pracujte na jejich vyřešení a zapojte nevěstu jen v případě, že je to nezbytně nutné.

Pokud máte prostor projevit svůj názor, udělejte to

Pokud ve vás hlodají pochybnosti ohledně šatů nebo výzdoby, vyslovte je co nejvíc věcně. A taky ve správný čas. To je v době, kdy se vás nevěsta ptá a chce slyšet váš názor na věc. Jste její pravá ruka a jeden z důvodů, proč si vás zvolila, je ten, že bezmezně věří vašemu úsudku a očekává, že se vyjádříte skutečně upřímně. Pokud nic neřeknete, když jste tázání, ani se neopovažujte „kibicovat“ potom, co nevěsta učiní rozhodnutí.

Podporujte nevěstu

V průběhu celého plánovacího procesu svatby byste měli být nevěstě po boku a v den svatby obzvlášť. Starejte se o tom, aby měla nevěsta k ruce vše, co potřebuje. Pokud vás nevěsta prosí o pomoc, musíte jí pomoct co nejdřív poskytnout. Dokud nevěsta nenasedne do kočáru, který ji odveze na zaslouženou svatební cestu, je vaší povinností splnit všechny její touhy. Pak si můžete oddechnout a těšit se na krásné fotky novomanželů z dovolené.