Nedopusťte, aby vás vaše vlasy stahovaly ke dnu. Vyzkoušejte naše doporučení a budete mít háro pod kontrolou a vystylované přesně tak, jak jste chtěli.

Dejte svému vzhledu rozměr

Klíčem k tomu, jak si poradit s hustými vlasy a získat nad nimi kontrolu je dát jim další dimenzi. To může být obtížné, ale husté vlasy jsou tak husté, že přidání další vrstvy nebo je učesat do nějakého stylu jim jedině pomůže. Můžete začít od toho nejkratšího střihu až k účesu Boba Marleyho.

Nefoukejte, nechte usnout

Když máte husté vlasy, máte problém i s tím, že jsou suché. Proto není dobré jim ještě přidávat tím, že se na ně vrhnete s fénem. Ten vlasy zahřívá, tím pádem vysušuje a ve vašem případě je to fatální problém. Obzvlášť pokud s tím začnete hned potom, co vylezete ze sprchy. Nechte je alespoň chvilku schnout a sušte, až když už jsou jenom vlhké. Pokud máte rovné vlasy, nechte je uschnout z 75 %, pokud kudrnaté, stačí z 25 %. Cílem je odstranit odpovídající množství vlhkosti česáním.

Zkuste vlasy podholit

Pokud si troufáte být trochu odvážnější, zkuste si vlasy zespod podholit. Trochu vám to uleví od vašich těžkých vlasů. Když budete mít vlasy rozpuštěné, většina lidí si toho ani nevšimne. A když je budete mít v drdolu, budete působit přijatelně odvážně. A jestli chcete být ještě víc kontroverzní, zkuste si nechat dozadu vyholit nějaký ornament.

Mějte dobrý základ

Bez ohledu na výsledek, dopřejte vlasům jen to nejlepší. Kupte si kondicionér a šampon, který používají kadeřnice. Mějte jistotu, že produkty jsou určené přesně vám, tedy lehké a dodávající objem. Aby vám vlasy neztěžkly ještě víc. Pak to dokončete bezoplachovým kondicionérem.

Přeskočte umývání a použijte suchý šampon

Někomu se zdá, že byste měli trávit ve sprše, abyste z vlasů dostali všechen kondicionér z vlasů a pak je ještě zkrotily, až budou suché. Zkuste použít suchý šampón namísto laků dalšího umývání. Odstraňuje mastnotu a nánosy produktů a zanechává pokožku hlavu s pocitem čistoty. Lepší bude varianta, kterou nanášíte rukama, než ve spreji. Protože můžete lépe nasměrovat účinky šampónu.

Nenechte se zaskočit počasím

Když máte husté vlasy a je venku vlhko, je to učiněné peklo. Buďte proto vždycky připravení. Musíte se postarat o dokonalý styling, abyste se nemuseli starat o to, že vám trčí vlas tady nebo tam. Zkuste požít lak, gel, nebo sponky. V drogerii najdete i malé verze těchto produktů, které se vám vejdou do kabelky.

Použijte nůžky na prostříhávání

Chcete se zbavit pár vlasů, ale stříhání nepomáhá? Zkuste prostřihávací nůžky, které vám ulehčí. Stačí je párkrát prohnat hřívou, pak dole zarovnat normálníma nůžkami a začistit ochraně. To by mělo být vaší pravidelnou záchrannou před těžkou hlavou.

Zapleťte vlasy

Na husté vlasy někdy nezabere ani ta nejlepší péče, ani speciální lak. Ale jestli se ani tak svých vlasů nechcete vzdát, udělejte s nimi jednoduchý proces a zapleťte vlasy do bohatých copů. Na internetu najdete spoustu videí, kde vám ukážou, jak na to. Nezapomeňte pak váš výtvor přestříknout sprejem a zajistit sponkami.