Vše, co potřebujete k jednoduché léčbě akné, jsou některé přírodní ingredience, které máte sami v kuchyni. Stačí jen malé množství těchto úžasných přírodních prostředků, které nanesete na postižená místa předtím, než si jdete lehnout. Ráno po probuzení budete příjemně překvapeni, jak se vzhled vašich pupínků zlepšil.

Med: Má antiseptické a antibakteriální vlastnosti. Zabíjí bakterie, které akné způsobují. Naneste malé množství medu a citronové šťávy na pupínek, nalepte přes něj náplast, aby směs vydržela na svém místě a nechte působit přes noc.

Ocet: Jablečný ocet má také antibakteriální i protizánětlivé účinky. Hloubkově čistí póry, odstraňuje špínu, nečistoty, bakterie i přebytečný maz. Stačí potřít místo malým množstvím jablečného octa a nechat působit.

Máta: Smíchejte trochu čerstvé máty s citronovou šťávou, naneste na pupínek a opláchněte až ráno. Lístky máty působí jako velký léčitel při problémech s akné, zmenšují pupínek a snižují zarudnutí. Máta také může pomoci při léčbě jizev.

Aloe vera: Gel z aloe vera vaši pleť příjemně zklidní. Kromě svých antibakteriálních vlastností snižuje zarudnutí a otok. Může také pomoci s jizvami či stařeckými skvrnami.

Jogurt: Díky probiotikům  a kyselině mléčné se výrazně sníží zarudnutí a zánět. Jogurt má také antibakteriální vlastnosti.

Mořská sůl: Také máte u moře vždy lepší pleť? Není to náhoda! Slaná voda je populární přírodní lék na akné. Pomáhá pupínky vysušit. Smíchejte ji s trochou vody a potřete daná místa. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte.

Rajče: Rajče pomáhá z obličeje odstranit přebytečný maz a udržuje pokožku zdravou. Rajče má také antibakteriální vlastnosti, které mohou být účinné při léčbě černých teček, zmenšuje póry a vyhlazuje a rozjasňuje pleť. Aplikujte masku z čerstvé rajčatové šťávy a nechte působit minimálně hodinu či přes celou noc.

Kurkuma: Kurkuma má mimořádné protizánětlivé, antiseptické, antibakteriální a „anti-aging“ vlastnosti, které z ní činí vynikající přísadu do pleťových masek. Pokud jste alergičtí na med, vytvořte pastu z kurkumy a citronové šťávy. Nechte působit přes noc.