Rána bývají drsná. Pro dospělé. Pro děti to spíš bývají zdánlivě brzké odchody do postele („Co se děje v noci tak zajímavého, že mě pořád posílají spát?!“). To, kdy se odeberou do postele a kolik hluboké noci prospí, je pro děti životně důležité. Hlídáme to, a proto jsou to častěji naše děti, kdo nás budí, než my je. Proč jsme k nim o tolik zodpovědnější, než k sobě?

Pokud začínáte nenávidět svoji práci jenom proto, že se nemůžete ráno vyhrabat z teplých peřin, máme pro vás pár energizujících triků. Nemusíte dělat úplně všechny úplně každé ráno, to ne. Vyberte si ty, které vám budou zabírat nejvíc, a těch se držte. A vyskočíte každé ráno z postele jako rybička!

Dejte jednu nohu z postele

Až se vám ráno podaří rozlepit oči a našmátrat budík, zkuste si dát jednu nohu dolů z postele. Možná to znáte spíš jak trik na to, jak usnout bez zvracení i ve chvílích té největší opilosti, kdy máte pocit, že neležíte v posteli, nýbrž sedíte v řetízkáči. Ale přísaháme vám, že to funguje. Nás to zachránilo před pozdním příchodem do práce nesčetněkrát. Fakt.

 Zapište se na nějaký sport

Protože když si slíbíte, že budete každý den v 6 ráno před prací cvičit před televizí, nikdy k tomu nedojde. Ale když vás bude z postele z postele hnát povinnost, vstanete. Navíc čím déle to budete provozovat, tím rychleji se vám v těle rozpumpuje krev každé ráno. Takže do toho!

Zkuste postupný budík

Zazvoní vám telefon u hlavy jednou, vy ho vypnete a pak už jenom víte, jak si čistíte zuby po cestě do práce? Možná je vaše tajemství brzkého vstávání postupný budík. Začne zlehka, pak přitvrdí a nakonec si buďte jistí, že vytáhne z postele i sousedy. Existují na to různé šikovné aplikace. Za zkoušku nic nedáte.

Použijte správnou aplikaci

A když už jsme u těch moderních technologií, chvilku u nich zůstaňme. Nezůstávejte jenom u budíku a zkuste si stáhnout aplikaci, která vás nejenom dostane z postele, ale navíc vám řekne, kdy do ní máte jít, jak kvalitně jste spali a vybere vhodný čas na to, kdy začít s buzením. Navíc to udělá tak citlivě, jak jen dokáže, abyste nevstávali rychle jenom kvůli nervovému šoku.

Začněte sprškou

Nastříkejte si do tváře vodu rozprašovačem. Skutečně. To byste nevěřili, jak vás tahle věcička probere. Možná si budete chtít dokonce jednu vrazit za to, co si to děláte. A pokud by vs tento způsob nepřesvědčil, ještě vám prozradíme, že studená voda po ránu v obličeji vám stáhne póry a zapracuje na celkovém zlepšení vašeho vzhledu.

Pusťte dovnitř světlo!

Zkuste pro jednou nechat roztažené závěsy i žaluzie. Světlo totiž říká našemu mozku, že se má okamžitě probudit, protože nový den začal. Ne nadarmo se říká – kam nechodí slunce, chodí lékař. Horší je to ale v zimě, kdy jsou noci dlouhé. A studené. To raději upřednostněte některou z ostatních metod.

Dejte si noc předtím kávu

Na předškolácích, čistých organismech, můžeme pozorovat, že to, co jedli předešlý den, máviditelné účinky. My dospělí víme, že káva je to, co nás probere. Ví to i naše podvědomí. Proto když si dáte v pozdní odpoledne kávu, váš organismus uplatní její účinky i ráno potom. Uvidíte.

Odhoďte peřinu!

Mnohem hůř se budete dostávat z krásně vyhřáté postele, voňavého povlečení a kvalitních vláken. Jen to zahoďte! Způsobený diskomfort vás dostane do takových obrátek, že budete na nohou natotata. Děláte tuhle proceduru vašim dětem? Tak okuste vlastní medicínu!