Beauty Brush Makeup Woman Isolated Orange

Většinou se nám nechce trávit příliš času vylepšováním svého obličeje a raději se chceme jít ven bavit. A to je důvod, proč jsme si tak oblíbili triky, které nám usnadňují život, mnoho nestojí a navíc nezaberou příliš času. Zde je výčet těch nejlepších:

Plnější rty s éterickým olejem

Na špičku prstu naneste kapku mátového esenciálního oleje a aplikujte na rty. Nechte působit po dobu 2 až 3 minut a pak použijte lesk či rtěnku. Uvidíte, jak budou vaše rty kypré.

Nanášení řasenky pomocí kreditky

Kreditku položte pod řasy a nanášejte řasenku. Díky tomuto triku se řasenka neobtiskne na vaše víčko.

Delší a hustší řasy díky pudru

Před nanesením řasenky posypte řasy trochu pudru. Je to trik maskérů filmových hvězd a řasy jsou díky němu opravdu hustší a objemnější.

Bílý lak na nehty jako základ

Místo základního laku použijte bílý jako základ. Díky němu více vynikne druhá barva a ochrání vaše nehty.

Náprava barvy make-upu kurkumou

Pokud si omylem koupíte make-up, který je příliš tmavý, zesvětlíte jej přidáním trochy hydratačního krému a naopak ztmavení pomůžete přidáním kurkumového prášku.

Natáčení řas pomocí fénu

Před použitím nahřejte své kleštičky na řasy za pomoci fénu. Nechte je trochu vychladnout a poté použijte jako obvykle. Díky teplu vám natočené vydrží déle.

Balzám na rty jako gel na obočí

Naneste malé množství balzámu na obočí a pak ho pomocí kartáčku uhlaďte do požadovaného tvaru.

Matný lak na nehty s kukuřičným škrobem

Milujete vzhled matných nehtů? Vyrobte si svůj vlastní matný lak na nehty smícháním jakýchkoli sypkých očních stínů či kukuřičného škrobu s průsvitným lakem.

Vyplňte obočí řasenkou

Pokud máte řidší obočí, pak použijte hnědou či černou řasenku k jeho vyplnění. Poté vatovým tamponkem odstraňte všechny šmouhy a chyby.

Přírodní tónovač rtů a tváří

Použijte červenou řepu místo rtěnky či zdravíčka. Potřete rty či líce plátkem červené řepy nebo naneste pomocí vatového tamponu pokapaného kokosovým olejem.

Přeměna obyčejné tužky na oči na tekutou

Jednoduše umístěte hrot tužky na oči nad plamen na jednu sekundu. Počkejte asi 15 sekund, než vychladne a aplikujte.

Matná rtěnka s olejem

Matné rtěnky mají často tendenci rty vysušovat, takže pokud máte rty rozpraskané, pak je hydratujte pomocí několika kapek arganového, kokosového či mandlového oleje.

Lepkavé sponky

Kloužou vám pírka po vlasech? Položte je na papírový ubrousek a postříkejte je lakem na vlasy. Tak budou lepkavé a vydrží vám v účesu mnohem déle.

Kamufláž šedých vlasů

Pokud už máte na hlavě prameny šedivých vlasů, můžete je zamaskovat hnědou či černou řasenkou. Blondýnky a zrzky mohou vyzkoušet poprášit své vlasy samoopalovacím práškem.

Ledová kostka jako vyhlazovací báze pod make-up

Zabalte kostku ledu do papírového ubrousku a potírejte s ní celý obličej, zaměřte se především na oblasti s rozšířenými póry. Studená voda póry stáhne a vytvoří tak bezchybný hladký vzhled, který bude skvělým základem pro make-up.

Použijte růžovou vodu na make-up

Růžová voda může být aplikována na make-up jako make-up sprej, který dodá pleti zářivý lesk a potřebnou vlhkost.

Bílá tužka na oči jako oční stíny

Pokud chcete, aby barva vašich očních stínů zářila, použijte tento trik. Naneste bílou tužku na oči kolem celého víčka a na ní naneste váš oblíbený stín. Bílá pomůže zintenzivnit barvu.

Usušte lak na nehty ledovou vodou

Naplňte miskou studenou vodou. Naneste lak na nehty a ponořte prsty do misky. Urychluje to proces sušení.

Olej pod oční korektor

Tento jednoduchý trik pomáhá vyřešit problém s rýhami, které vytváří korektor pod očima. Pomocí prsteníku naneste malé množství pleťového oleje na celý prostor pod očima. Poté naneste korektor a lehce ho pomocí prstů vklepejte do pokožky. Pokud během dne zjistíte, že se vám rýhy opět vytvořily, korektor již nepřidávejte, místo toho opět naneste olej stejným způsobem.