Smoothies jsou skvělý a rychlý způsob, jak dodat tělu důležité živiny a bílkoviny. Smoothies jsou nejlepší náhrada za stravu, protože vás zasytí a poskytnou vám všechny živiny, které potřebujete. Zde jsou nejlepší smoothies, která poslouží jako náhrady za zdravé pokrmy během rušných dní:

Banánové smoothie

Budete potřebovat: 1 středně velký a 1 malý banán, 2 šálky nízkotučného jogurtu, ¼ hrnku ovesných vloček a nízkotučné mléko (i rostlinné) podle potřeby. Můžete také přidat med pro lepší chuť.

Všechny přísady dejte do mixéru a nechte jej pracovat, dokud se nevytvoří hladká směs. V případě potřeby dolijte mléko a dochuťte medem.

Smoothie s arašídovým máslem

Budete potřebovat: 1 střední banán, 2 lžíce arašídového másla, rozdrobené ovesné sušenky, nízkotučné mléko podle potřeby.

Rajčatové smoothie

Budete potřebovat: 1 šálek čerstvé rajčatové šťávy, ¼ šálku mrkvové šťávy a 2-3 jahody, med podle chuti. Pokud chcete smoothie vychlazené, přidejte do mixeru i několik kostek ledu.

Smoothie s kurkumou

Budete potřebovat: 1 šálek kokosového mléka, 1 hrnek papáji, ½ lžičky kurkumy a ¼ lžičky mletého zázvoru. Můžete také přidat mandlové mléko, jogurt či trochu medu podle chuti.

Čokoládové smoothie

Budete potřebovat: 1 střední banán, 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce raw kakaa a ½ šálku mandlového mléka (nejlépe domácího či bez přidaného cukru). Můžete přidat med podle chuti.