Stále se sami sebe ptáte, kde děláte chybu po cestě za svými sny? Zkuste můj trik. Každý rok si vytvořím novou desku vizí a mám ji ve svém domě na místě, které mám neustále na očích. Vytvoření desky přání přináší velkou naději najít přesně to, co hledáme. U žen v mém okolí se z toho stal dokonce rituál! Vždycky přineseme recyklované časopisy, srandovní nálepky a barevné papíry. Pak stačí lepidlo, nůžky a kreativní přístup! Minulý rok byl těžký a dívat se na moje vize mi vždycky znovu vrátilo síly začít znovu. Proč?

Pomáhá mi učinit rozhodnutí

Nástěnka s mými vizemi je způsob, jak se rozhodnout, co si chci nechat vejít do života, ale je to taky velká pomoc při rozhodování o tom, jak nakládat s mým časem. Když jsem na vážkách, jestli přijmu pozvání na nějakou událost nebo kývnu na některou z pracovních nabídek, nejdřív se podívám na svoji stěnu a řeknu si: Opravdu je nutné tam jít nebo tu práci vzít?

Sny se přetváří ve skutečnost

Když na něco urputně myslíme a děláme to pravidelně, vaše rozdíl nezná rozdíl mezi tím, zda jste to skutečně udělali nebo ne. Sportovci používají tuto vizualizační techniku, když chtějí vyhrát olympijské hry. Výzkumy dokazují, že vzpěrač, který se podílí na zvedání činky nejenom fyzickou aktivitou, ale i tou psychickou, zvedl to nejtěžší závaží.

Připomínáte si své vize po celý rok

Za posledních deset let jsem si vymyslela na každý rok zcela nový motiv na to, co chci vytvořit.  Loni to bylo: Můj život je v roce 2016 úplně v pohodě. To se samozřejmě dělí na další podtituly, ale cílem bylo zjednodušit život a udržovat svůj rozvrh poloplný. Letos mám v plánu zefektivnit svůj čas.

Nevadí vám, když je venku ošklivo

Kdysi bylo tady v San Francisku hrozně špatné zimní počasí. Přišli jsme o elektřinu a spadl nám internet. Bez ohledu na to, jaké počasí je na vašem kontinentu, k vytvoření nástěnky vizí nepotřebujete nic, co byste doma neměli. Je to navíc velmi povznášející činnost, zejména ve srovnání s kontrolou vašeho telefonu, jestli vám náhodou někdo nenapsal. I když je důležité zůstat informovaný, je ještě lepší, mít jasno o svých životních cílech.

Je to jednoduše zábava!

Vytvoření desky vizí je opravdová zábava, ať už to děláte sami nebo ve skupině. Upřímně řečeno, díky tomu si mnohem víc užívám každý okamžik a skutečně vnitřně slavím svůj úspěch. Obvykle začínáme ve skupince, ale pak doma pokračuje každý sám. Pak si pošleme obrázky, jak to dopao a inspirujeme se ostatními.

Moje nástěnka je hotová vždy 2. ledna. Je úžasné vidět, jak se vaš sny opravdu naplňují a to, čemu jste před rokem věřili jen z 50 %, je najednou 100% pravda. Nebudeme vás zbytečně ovlivňovat, proto jsme si naše nástěnky vizí nechali pro sebe. Ale pokud se potřebujete přece jenom inspirovat, stačí zadat do vyhledávače nástěnka vizí.

Tak šup do toho!