Pokud jde o péči o pleť, často předpokládáme, že produkty jsou buď mimořádně účinné a zcela nepřírodní, nebo jsou sice méně účinné, ale příjemně jemné. Ale ve skutečnosti existuje spousta velmi čistých složek, které jsou poháněny nejnovějšími technologiemi a ověřené vědou a 100 % z nich je bezpečná a šetrná. Ty dny, kdy naší jedinou nadějí na krásnou pleť byly domácí masky, jsou dávno pryč.

Máte-li zájem o udržení vaší krásy bez parabenů, sulfátů, parfémů a jiných vysoce toxických složek, existuje spousta vysoce účinných látek, které lze s klidným srdcem použít proti stárnutí. Tady jsou čtyři ingredience, které studie prokázaly za super efektivní, a přesto nemají žádné negativní vedlejší účinky z hlediska toxicity a zdravotních rizik.

Kyselina Hyaluronová

To je oblíbená přírodní látka, která produkuje v těle vlhkost a tvorbu kolagen. To je přínosem nejen pro ochranu vaší krásné pokožky, ale o pro celé kosti a klouby. Při lokální aplikaci opravdu zvyšuje obsah hydrataci pleti a snižuje výskyt vrásek a to bez negativních důsledků. Pokud máte úpal, určitě ho využijte taky. Najdete ji v mnoha kosmetických výrobcích.

Oleje na obličej

Obličejové oleje jsou fantastickým nástrojem pro vytvoření bariéry mezi pokožkou a okolním světem, A to pomáhá uzamknout v pleti vlhkost. Je na povrchu a zachycuje vodu tak, že se z kůže neodpaří. Taky obsahují velké množství přírodních antioxidantů, které jsou prospěšné při boji s volnými radikály, a zpomaluje proces stárnutí pokožky. Nemluvě o tom, že úžasně voní. Aby opravdu účinkovaly, musíte je vetřít do kůže těsně po sprše. Tím olej vytvoří bariéru a uzamkne vodu v pokožce.

AHA a BHA

Alfa-hydroxy kyseliny (AHA) jsou přírodní kyseliny nalezené v ovoci a ovocných cukrech, zatímco beta-hydroxy kyseliny (BHA) jsou výtažky z vrbové kůry a aspirinu. Obě tyto látky se přirozeně vyskytují v produktech slibujících spoustu výhod pro krásu při aplikaci na kůži. Starají se o přirozené odstranění odumřelých kožních buněk, které se jinak hromadí v pórech. Jednoduše je pak omyjete  a dostanete pryč. Je to důležité, protože když tyto buňky neodstraníte, mohou udělat mikroskopické trhliny v kůži. A časem dojde pak k takovému poškození, že urychlí stárnutí. Ale tyto kyseliny odstraní odumřelé buňky bez následků.

Druhým velkým přínosem je zvýšená tvorba buněk nových. To je další důvod, proč jsou tyto složky jedním z nejefektivnějších způsobů, jak zabránit stárnutí kůže. S přibývajícím věkem se nové buňky tvoří čím dál pomaleji, proto postupně přestáváme mít zářící a svěží pleť. Urychlete tento proces využitím těchto ingrediencí.

Abyste se o těchto účincích sami přesvědčili, stačí sáhnout do regálu pro nepřírodní a dražší kosmetické výrobky. Používají je jen ty nejluxusnější značky a to je samo o sobě důkazem jejich účinnosti. Ale najdete je i v široké paletě zcela přírodních kosmetických výrobků. Ale nakládejte s těmito látkami opatrně. Některé druhy dráždí kůži a způsobují zarudnutí. Když se pustíte do toho tohoto procesu, vezměte to pěkně pomalu.

Tělová másla

Tělová másla jsou mnohem hustší než typické hydratační krémy, takže je nedoporučujeme pro použití na tvář. Ale pokud máte hodně suchou pokožku těla, určitě po nich sáhněte. Skvěle účinkují proti stárnutí a udržuje vaši pleť hydratovanou, což znamená, že zůstane vypnutá a živá. To snižuje výskyt jemných linek a vrásek. Mezi nejznámější tělové máslo patří bambucké, kakaové nebo kokosové máslo. Jsou mimořádně krémové. Zkuste se poohlídnout po těch, ve kterých nejsou přidané další chemické látky.

Stejně jako u dalších pleťových prostředků by měla být i tělová másla aplikovaná na kůži hned potom, co vylezete z vany nebo ze sprchy. Hned jak pohladíte tělo ručníkem, vyživte ho přírodním máslem.