Strie se tvoří na povrchu kůže v důsledku jejího náhlého napnutí, například pokud rychle přiberete na váze, či stárnutím pokožky, kdy ztrácí svou pružnost. Zde je seznam olejů, které vám mohou pomoci s odstraněním těchto nevzhledných znamének.

Olivový olej

Extra panenský olivový olej je plný esenciálních živin a antioxidantů, které léčí celou řadu kožních onemocnění. Těsně před aplikací olej zahřejte, neboť teplý podporuje krevní oběh, který pomůže ke snížení výskytu strií. Není třeba jej oplachovat, protože slouží jako skvělý hydratační krém, který pomůže udržet vaši pokožku jemnou a vláčnou.

Kokosový olej

Vetřete teplý kokosový olej na problematická místa kvůli snížení výskytu a prevenci strií. Kokosový olej má také pozitivní vliv na mladistvý vzhled pleti, neboť zabraňuje tvorbě vrásek díky svým hydratačním schopnostem, které jsou nezbytné pro udržení pružnosti kůže.

Šípkový olej

Šípkový olej je známý jako skvělý léčitel jizev, který navíc minimalizuje vrásky a hydratuje pleť. Obsahuje vysoké množství linolových a linolenových mastných kyselin, které obnovují strukturu pokožky a redukují vrásky.

Ricinový olej

Organický ricinový olej se používá při léčbě řady kožních problémů, jako jsou vrásky, stařecké skvrny, mateřská znaménka, jemné linky či pupínky a také samozřejmě strie. Naneste ricinový olej na problematickou oblast a masírujte krouživými pohyby asi 5 až 10 minut.

Vitamin E

Čistý vitamin E je jedním ze základních prvků napomáhajících přirozené regeneraci pokožky, přirozeně se tedy stal jedním z nejoblíbenějších produktů pro léčbu strií. Vitamin E pomáhá zabránit jejich vytváření, protože obsahuje esenciální mastné kyseliny a živiny, které skvěle slouží ke zvrácení poškození pleti těmito nevzhlednými značkami.

Hroznový olej

Organický olej z hroznových jader má vysoký obsah vitaminu E, vitaminu C, omega 6 a 9 mastných kyselin a beta- karotenu. Díky skvělým zvláčňujícím vlastnostem je výborným prostředkem pro léčbu strií. Pomáhá zregenerovat poškozenou tkáň, která potřebuje obnovit.