Wellness Infrared Sauna Heat Health Health Spa

Jak si můžete udržet pevnější zdraví? Kromě vyvážené stravy, dostatku spánku a pravidelného cvičení si dopřejte pravidelné výlety do infračervené sauny.

Co je infračervené teplo a jak funguje?

Sauny a pocení byly používány už od pradávna k uzdravování. Lidé seděli kolem ohně s rozehřátými kameny, které také ohřívaly vzduch kolem. Tento rituál se poté proměnil v důležitý nástroj pro posílení zdraví lidí po celém světě. Máme štěstí, neboť současná technologie má na svědomí doposud nejúčinnější druh saun – saunu infračervenou.

Infrasauny jsou zvláštní, protože infrazářiče prohřívají tělo stejným způsobem, jako sluneční světlo. Ale pojďme si říct trochu víc technických detailů… Sluneční světlo je kombinací viditelného a neviditelného světla. Sedm barev duhy jsou to viditelné, infračervené a ultrafialové paprsky jsou naopak neviditelné. Infračervené záření je částí spektra a samo o sobě je rozděleno do tří kategorií: blízké, střední a vzdálené. Každá z těchto kategorií má své specifické léčivé vlastnosti.

Všechny výhody světla bez rizika

Infračervené záření poskytuje mnoho výhod přirozeného slunečního světla, ale na rozdíl od něj vás nevystavuje solární radiaci. Infračervené vlny mohou proniknout do vašeho těla a perfektně ho tak prohřát. V mnoha ohledech se vlastně jedná o typ horečky, kterou si sami vyvoláte a jež vám může pomoci zneškodnit všechny viry a bakterie spolu s dalšími nežádoucími patogeny v těle, jako jsou třeba plísně či kvasinky.

Konvenční sauny ohřívají vzduch párou, čímž se z nich často stává velmi nepříjemné místo. Navíc se potíte jen na povrchu. Naopak infračervená sauna využívá uklidňující, suché teplo, které vaše tělo lehce snese a vy můžete v pohodě relaxovat. Zde je pět důvodů, proč tuto netypickou saunu letos v zimě vyzkoušet:

1. Detoxikace

V současnosti jsme vystaveni většímu množství toxinů než kdykoli předtím, z nichž mnohým se prostě nelze vyhnout. Pocení je jedním z nejbezpečnějších způsobů, jak se léčit a udržet si dobré zdraví. Daleké infračervené teplo stimuluje detoxikační proces tím, že zvýší vaši vnitřní teplotu a ohřeje tkáň do hloubky několika centimetrů, což může posílit přirozený metabolický proces.

.2. Hubnutí

30-ti minutovým pobytem v infračervené sauně můžete spálit 200 až 600 kalorií! Jak se v sauně snaží tělo ochlazovat, podstatně se zvýší tepová frekvence i výkon metabolismu. A přirozenou reakcí vašeho těla na infračervenou tepelnou terapii je zrychlení oběhu a zvýšení pocení.

3. Oběh a krevní tlak

Zahřívání svalů infračerveným teplem zvyšuje hladinu krevního průtoku podobně jako při cvičení. Infračervené záření pomáhá v rozkladu zánětlivých infiltrátů, otoků a hnisu. Zrychlená krevní cirkulace pomáhá snížit otoky, což může vyléčit zánět, snížit bolest a pomoci urychlit hojení.

Pocení zvyšuje průtok krve, snižuje krevní tlak a napomáhá cirkulaci. Některé vědecké studie naznačují, že návštěva infračervené sauny několikrát týdně snižuje krevní tlak.

4. Úleva od bolesti

Studie ukázaly, že bolest zad, krku a bolest způsobená artritidou, mohou být léčeny pomocí infračerveného tepla. To proniká do tkání, kloubů a svalů a ulevuje od všech typů bolesti – od těch malých až po chronické, jako je například fibromyalgie.

5. Čištění kůže

Terapie infračerveným teplem pomáhá při akné, ekzémech i lupence. Také redukuje vrásky, rozzařuje pleť a zlepšuje její tón i elasticitu. Pravidelné návštěvy také mohou pomoci s bojem proti celulitidě, zmírňují vzhled jizev a výrazně pomáhají při léčbě popálenin.

Ať už potřebujete úlevu od bolesti kloubů nebo svalů, chcete detoxikovat organismus nebo jen relaxovat a být tuto zimu v teple, věřte, že infračervená sauna je skvělou volbou.