Přirozené schnutí vlasů je velmi důležité, pokud chcete krásnou a zdravou hřívu. Ale v této době, když často nemáme čas se ani pořádně najíst, nechat vlasy přirozeně uschnout a pak je ještě upravovat zní nemožně. Proto většina z nás vlasy suší fénem, ale to je velmi poškozuje. Vysoušeče vlasů foukají horký vzduch, který vlasům bere vlhkost a ony jsou následně suché a bez lesku. Naopak přirozené sušení pomáhá udržet přirozenou strukturu vlasu, zadržuje vlhkost a udržuje vlasy jemné a hebké. Zde jsou některé způsoby, jak rychle vysušit vlasy, aniž byste si je poškodili.

Vysoušení látkou

Se správnou technikou vám sušení ručníkem nezabere tolik času. Předkloňte se tak, aby vaše vlasy spadaly k zemi. Přehoďte přes ně silnější ručník a kroucením vyždímejte přebytečnou vodu. Nechte jej na vlasech 1-2 minuty, aby nasál všechnu vodu, nyní vezměte další suchý ručník. Vlasy si rozdělte na díly a ty poté jemně po jednom vysoušejte od kořínků ke konečkům. Poté nechte vlasy přirozeně doschnout.

Ventilátor

Další skvělá metoda k rychlému vysušení vlasů. Ventilátor fouká vzduch kolem vaší hlavy, odpařuje vodu a suší každičký váš vlas. Stačí pustit ventilátor na maximum, vzít hřeben se širokými zuby a jemně česat vlasy od kořínků ke konečků směrem, jakým je žene proud vzduchu z ventilátoru.

Vyspěte se na to

Myjete-li si vlasy před spaním, zkuste si je poté vlhké zaplést a nechte přes noc. Tato technika vám také pomůže, aby se vlasy zbytečně nezacuchávaly. Ráno vlasy jednoduše rozpusťte a rozčešte.

Třesení

Tento zvláštní trik také funguje skvěle a vlasy vysuší ještě rychleji, než ventilátor. Nic nepotřebujete, kromě energie třást hlavou ze strany na stranu, jako byste říkali „ne“. Tímto způsobem je každý pramen vlasů vystaven odporu vzduchu, což vede k rychlejšímu vysoušení. Na konci vlasy jemně pročešte hřebenem se širokými zuby, abyste zabránili nebo odstranili zámotky.

Suchý šampon

Suchý šampon původně slouží k tomu, aby zbavil vaše vlasy přebytečné mastnoty, vy jej však můžete použít i na mokré vlasy. Ujistěte se, že jste je předtím dobře vysušili ručníkem a poté je rozdělte na oddíly a naneste suchý šampon jako obvykle. Hotovo.

Pudr

Může posloužit stejně jako suchý šampon. Pohltí přebytečnou vodu a vysuší vlasy. Budete potřebovat savý ručník a kvalitní pudr, který nasypeme na ručník a jemně sušíme. Poté vlasy protřepte a učešte.