Už jste slyšeli o přístroji Power Plate nebo jste si ho dokonce vyzkoušeli? Ještě ne? Tak to byste měli napravit. Tedy alespoň ti z vás, kteří si chtějí formovat postavu, ale zároveň i ti, kteří jsou v rekonvalescenci po zranění kolena. Cvičení je rovněž vhodné i pro ženy po porodu, seniory a handicapované.

Jak pracuje?

Power Plate je založený na vibracích, když vytváří jiné prostředí, než je naše tělo zvyklé. Uvádí se, že při tréninku v trvání 25 minut zapojíte 95 % svalových vláken. Tělo se, vlivem vibrací, cítí jakoby „vážilo“ víc a svalové stahy musí reagovat ve všech třech směrech dle potřeb fungování lidského těla. Optimálně se tak zatěžuje lidský organismus a zároveň se minimalizují nadměrné nárazy, dopady a zatížení. Power Plate je certifikovaným zdravotnickým přístrojem.

Účinky cvičení

Cvičení má účinek jednak na tvar postavy vašeho těla, ale zároveň se vlivem zvýšení cirkulace krve redukuje celulitida, zlepšuje se kvalita pokožky, neboť dochází ke stimulaci produkce kolagenu a pokožka je tak hladší a pružnější. Kromě redukce hmotnosti a rehabilitace se cvičením zvyšuje síla, výbušnost, zlepšuje se rovnováha a koordinace.

Rovněž dochází ke zvýšení hustoty kostní dřeně, což pomáhá v boji s osteoporózou.

Power Plate lze využít i jako masážní přístroj, který pracuje se všemu svalovými skupinami, zlepšuje se tak krevní oběh a což vede k podpoře kardiovaskulárního systém. Snižují se toxiny v těle, a naopak se zvyšuje hladina serotinu a vyplavují se endorfiny. Tělo tak krásně relaxuje.

Power Plate není vždy vhodný

Pro lidi s hlubokou žilní trombózou, kardiovaskulárním onemocněním, těžkou cukrovkou, epilepsií, nádorovým onemocněním, migrénou. Cvičení by rovněž neměli absolvovat ti, kteří mají v těle kovové čepy, šrouby, nedávno aplikované syntetické nebo umělé klouby, kteří používají kardiostimulátor, mají akutní kýlu, těhotné ženy nebo o těhotenství se pokoušející a i ty, které si nechaly nedávno aplikovat nitroděložní tělísko.