Spirulina Vegetable Proteins Nutrition Alga Detox

Spirulina je jednou z nejstarších forem života na Zemi. Jedná se o druh modro-zelené řasy, která je zcela poživatelná. Používá se jako doplněk krmiva pro zvířata, či jako doplněk stravy. Pokud berete spirulinu v typické formě prášku s 5% vody, 100 gramů vám dodá 290 kalorií a je výborným zdrojem mnoha živin. Je skvělá na pleť, vlasy, ale má i další zdravotní přínosy, z nichž jsou některé uvedeny níže:

Snižuje hladinu cholesterolu

Spirulina zvyšuje vstřebávání živin. Její pravidelná konzumace snižuje špatný cholesterol a zvyšuje dobrý, což přispívá k hubnutí.

Významný zdroj antioxidantů

Antioxidanty významně zabraňují poškození buněk, protože zabíjí a neutralizují volné radikály. Také působí proti stárnutí. Antioxidant, který činí spirulinu jedinečnou, se nazývá fykocyanin, což je silná protizánětlivá látka. Spirulina také snižuje bolest v těle.

Bohatá na bílkoviny

Spirulina obsahuje 50 až 60 % proteinů a také všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje. Z tohoto důvodu jí můžete zcela nahradit své proteinové doplňky stravy a také ji bez rozmýšlení přidávat do smoothies a dalších pokrmů.

Proti stárnutí

Aminokyselina tyrosin zpomaluje stárnutí kožních buněk a právě spirulina je na něj velmi bohatá, také na vitamin E a selen. Antioxidanty obsažené ve spirulině eliminují volné radikály, které jsou zodpovědné za stárnutí kůže. Denně konzumujte spirulinu či ji lokálně aplikujte na obličej jako pleťovou masku. Na její výrobu smíchejte zelený prášek s vodou, aby se vytvořila hustá kaše. Poté naneste na obličej a po 30-ti minutách opláchněte. Opakujte 3 x týdně pro viditelné výsledky.

Zdravé vlasy

Spirulina je široce používána pro podporu růstu vlasů a proti jejich řídnutí a plešatosti. Pomáhá také proti lupům. Smíchejte 5 – 6 polévkových lžic spiruliny, 5 – 6 lžic kokosového mléka nebo vody, až dostanete hustou pastu. Naneste ji na pokožku hlavy i vlasy a nechte působit po dobu 3 – 4 hodin. Můžete také nechat působit přes noc, pokud je to možné. Poté umyjte šamponem.

Antialergen

Spirulina je silný antialergen. Prospívá tělu tím, že snižuje zánět, který má na svědomí fakt, že lidé trpí záněty dutin a jinými alergickými reakcemi. Pokud trpíte rýmou a kašlem kvůli prachu, pak máte pravděpodobně alergii. Pravidelná konzumace spiruliny sníží její projevy.