Když přijde na to, udržet si s partnerem intimní pouto, je sex poměrně důležitým faktorem. Účinky zdravého sexuálního vyžití dalece ale přesahují naplnění romantického vztahu. Zasahuje do vašeho každodenního života, a to,aniž byste si to uvědomovali.

Sepsali jsme pro vás ty nejvýraznější důvody, které jasně dokazují, že vám vaše pohlavní orgány mohou pomoct v nejrůznějších aspektech života. A to není žádná domněnka, prokázali to poctivé věděcké studie.

Vaše práce vás bude více bavit

Nedávná studie prováděná výzkumníky z Oregon State University zjistila, že sex je spojený s vyšším uspokojením z práce. 159 lidí, kteří žili v manželském svazku a pracovali na plný úvazek, byli požádaní, aby po dobu 10 dní dokumentovali svůj sexuální život a pocity. Ti, kteří měli sex večer předtím, než šli do práce, byli víc pozitivně nabití a dokázali se v práci lépe soustředit.

Budete tolerantnější k bolesti

Orgasmus má tu moc zablokovat bolest tím, že uvolňuje hormony, které pozitivně ovlivňují vnímání bolesti. Výzkumy dokazují, že orgasmus zmírňuje bolesti hlavy, pomáhá s chronickou bolestí zad a nohou, artritidou a zmírní i menstruační bolesti.

Budete žít déle

Jedna starší studie, která zkoumala vztah mezi sexem a úmrtností, zapojila 900 mužů ve věku 45 až 59 let. Dostali dotazník, ve kterém měli prozradit četnost jejich orgasmů. Odhalila, že muži, kteří měli orgasmu během posledních 10 let dvakrát a vícekrát týdně, měli o 50 % nižší riziko úmrtí. Vyšší sexuální aktivita u mužů je taky spojena se snížením rizika kardiovaskulárního onemocnění.

Udrží vás mladé

Výzkum prokázal, že bohatý sexuální život má velmi pozitivní vliv na vzhled. Výzkum podrobil 3 500 mužů a žen, kterým nastavili jednosměrné zrcadlo, aby odhalili jejich věk. Ti, kteří měli dostatek sexu, vypadali o 7 až 12 let mladší.

Zvyšuje celkovou podobu

Dříve nebylo tak úplně jasné, jestli jsou lidi šťastnější proto, že mají více sexu, nebo mají více sexu proto, že mají šťastnější povahu. Dneska už je ale jasné, že sex vede je štěstí. Je ale zajímavé, že nejde o samotný sexuální akt jako takový, ale spíš o projevy lásky a náklonnosti před, během a po sexu.

Kromě výše uvedeného existují i jasné důkazy o tom, že dostatek sexu pomáhá lepšímu spánku, je považovaný za lehkou formu cvičení, zbavuje stresu a posiluje sebevědomí. Pozitivní účinky sexu jsou tedy naprosto nepopíratelné! Udržujte proto s partnerem pravidelný sexuální styk a budete mít nejenom šťastný vztah, ale i celý život!