Existuje někdo, kdo nemá problémy s vlasy? Pocit, že vstáváte a vaše vlasy jsou v úžasné formě, nemusí být jen sen. Stačí, když jim čas od času věnujete chvilku a zregenerujete je maskou. Přinášíme vám recepty na domácí, levné a efektivní masky na vaše problémové vlasy.

Na poškozené vlasy

Vejce a kokosový nebo olivový olej, to jsou dvě úžasné ingredience, které dokážou udělat divy.

Budete potřebovat vejce a kokosový nebo olivový olej. Vejce rozšlehejte s několika kapkami oleje a aplikujte na vlasy od kořínků ke konečkům. Zakryjte koupací čepicí či igelitem a ručníkem a nechte působit alespoň hodinu. Poté opláchněte jemným šampónem a kondicionérem.

Banány na suché vlasy

Konkrétně pro hrubé, suché a krkaté vlasy.

Banán rozmačkejte a přidejte lžíci mandlového oleje. Dobře rozmixujte a aplikujte na vlasy od kořínků až ke konečkům. Nechte působit 30 minut a pečlivě umyjte.

Pískavice řecké seno při padání vlasů

Budete potřebovat lžíci semen pískavice a lžíci olivového oleje

Tato maska je skvělá, když vám padají vlasy, proto ji nanášejte jednou týdně pro viditelné výsledky. Ingredience smíchejte v misce a rozšlehejte na jemnou pastu. Aplikujte především na pokožku hlavy, ale také do délek. Nechte působit nejlépe přes noc a ráno pečlivě opláchněte.

Jogurtová maska na roztřepené konečky

Na tuto masku spotřebujete 2 lžíce jogurtu a lžíci olivového oleje, které smíchejte dohromady a naneste na vlasy i pokožku hlavy, kterou zároveň pečlivě namasírujte. Masku nechte působit 15 až 20 minut. Umyjte jako obvykle a pokud používáte kondicionér, stačí jen malé množství na konečky vlasů. Toto ošetření jednou za týden pomůže obnovit vaše vlasy.

Kokos proti lupům

Kokos obsahuje všechny vitamíny a živiny, které jsou nezbytné pro zdravé vlasy. Dvě lžíce kokosového oleje smíchejte s 1 lžící citronové šťávy, aplikujte na vlasy a nechte působit půl hodiny. Pečlivě umyjte.

Maska s citrónem na mastné vlasy

Mastnota vašim vlasům nesluší. Tato maska však nabízí řešení. Budete potřebovat 1 lžíci citronové šťávy a lžíci medu. Smíchejte obě ingredience a nechte působit půl hodiny. Potom vlasy umyjte.