Obyvatelé České republiky se v poslední době vyskytují na stále vyšších místech v žebříčku obezity. Nadbytečné kilogramy trápí stále větší množství lidí a mnoho z nich se se svou váhou také snaží něco udělat. Kromě klasických dietních opatření a cvičebních metod vám mohou v boji proti kilogramům navíc pomoct také vhodně zvolené potraviny a nápoje, které přijímáte.

Mezi ně patří také japonský zelený čaj matcha, který se svými žádoucími účinky může vaše hubnutí velmi příznivě ovlivnit.

Pravidelné pití čaje matcha zrychluje metabolismus

Aby vaše tělo dokázalo správně spalovat tuky, je potřeba, aby byl správně nastartován váš metabolismus. Pokud váš metabolismus správně nefunguje, pak je velmi pravděpodobné, že právě vy máte nebo v budoucnu budete mít velký problém s nadbytečnými kilogramy. Mezi standardní příčiny narušeného metabolismu je nevhodné stravování a nedostatečné množství pohybových aktivit. Metabolismus se postupně zpomaluje a přibývající věk zpomalení ještě napomůže.

Pokud tedy chcete něco dělat se svou váhou, je potřeba, abyste se v prvé řadě pokusili zrychlit váš metabolismus. Díky tomu budou vaše tuky rychleji spalovány a vaše nadbytečná kila půjdou přirozeně dolů. K tomu všemu vám může velmi dobře pomoci čaj matcha. Jeho pravidelná konzumace vám dokáže až 4x zrychlit metabolické procesy.

Na detoxikaci lidského organismu

Ke zdravému životnímu stylu patří také občasná detoxikace organismu. Při celkové očistě těla se z vašeho organismu vyplavují nánosy různých škodlivých látek, které zodpovídají za mnoho různých nemocí a zdravotních komplikací.

Detoxikace je nejen zdravá, ale může vám výrazně pomoct také při snižování vaší tělesné hmotnosti. Je vědecky prokázáno, že pro organismus, který je po dlouhou dobu zanesen škodlivými látkami, je mnohem obtížnější bojovat s nadbytečnými kilogramy, než pro organismus, který je pravidelně detoxikován. Pokud navíc k úpravě svého jídelníčku budete konzumovat konkrétní čaje a doplňky stravy, které napomáhají k detoxikaci a redukci váhy, bude vaše hubnutí mnohem jednodušší. K takovým nápojům patří mimo jiné také zelený čaj matcha. Proto pokud se chystáte detoxikovat svůj organismus, je tento zelený japonský čaj ideální právě pro vás.

Čaj matcha pro dodání energie při hubnutí

Nežádoucím účinkem mnoha dietních opatření je často nadměrná únava a ztráta energie. Organismus byl v minulosti zvyklý na určitý přísun kalorií, které náhle omezíte, a vaše tělo na to přirozeně reaguje. Tento stav může být velmi demotivující a mnoho lidí s nadváhou odrazuje od rázných kroků týkající je jejich přebytečných kilogramů.

Pokud to se svým hubnutím myslíte skutečně vážně a zároveň nechcete ztratit většinu své energie, je dobré se zaměřit na výběr potravin, které dokážou organismus tzv. „nakopnout“ a dodat mu dostatečný přísun energie. Takových potravin, které by neobsahovaly příliš mnoho kalorií a zároveň dodaly dostatek energie, není mnoho. Patří mezi ně i japonský čaj matcha, který dokáže úbytek energie doplnit. Současně pomáhá také proti nedostatku soustředění, což se také hodí při mnoha každodenních náročných činnostech. Oproti kávě, která je s velkou oblibou konzumována právě při nutnosti udržet si pozornost, má čaj matcha přibližně o 50 % menší obsah kofeinu a jeho účinek zároveň vydrží mnohem déle než káva – téměř 6 hodin.

Matcha doplní potřebné látky při hubnutí

Dalším nežádoucím účinkem při hubnutí je často úbytek látek potřebných pro udržení správné funkce všech orgánů a celkového dobrého zdraví. Příčinou jsou především jednostranné a nevyvážené diety, které jsou zaměřeny na příjem pouze určitých látek a další potřebné látky postrádají.

Pokud se chcete vyhnout chemickým doplňkům stravy ve formě tobolek a chcete volit raději přirozenější cestu, jak tyto chybějící látky doplnit, využijte tzv. „superpotraviny“. Patří mezi ně i japonský čaj matcha, který obsahuje velké množství antioxidantů, vitamínů (např. A, C, E) a minerálních látek (např. železo, zinek, vápník, draslík apod.). V čajových lístcích matcha jsou obsaženy také aminokyseliny, proteiny a důležitá vláknina.

Pokud to se svým hubnutím myslíte skutečně vážně, pak vězte, že kromě užití čaje matcha a využití jeho vynikajících účinků, je potřeba také volit vhodný jídelníček a podpořit hubnutí také adekvátní pohybovou aktivitou.