Pravděpodobně to znáte velmi dobře sama. Čas od času si dopřejete ke kávě kousek zákusku nebo se večer neubráníte otevření pytlíčku arašíd a několik pár hodin poté Vás tíží špatné svědomí. Každá žena touží po štíhlé postavě, avšak ne vždy má tak silnou vůli, aby nějakou pochoutku odmítla. Zapomeňte na tyto nezdravé slané potraviny a místo nich si dopřejte španělské delikatesy.

Myslete na své zdraví a jezte více olivy

Španělské pochoutky můžete pořídit za skvělou cenu v e-shopu společnosti BMC Brno. nabídkový katalog tohoto e-shopu najdete zde www.bmcbrno.cz. Potraviny pocházející z této oblasti Středomořské jsou velmi často nejen zdravé, ale také Vás zaujmou svou lahodnou chutí. K jejich přednostem patří také rozmanitost využití. To platí také například pro olivy. Ty jsou tradiční součástí chutné, pestré a vyvážené kuchyně právě přímořské gastronomie. Olivy obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, přírodních vláknin i minerálů. Jsou významným zdrojem železa, vápníku, draslíku a hořčíku. Při konzumaci dodávají lidskému tělu také vitamín A a E. Lidé, kteří si rádi dopřejí olivy, potýkají se daleko v menší míře s civilizačními chorobami. Netrpí obezitou, netrápí je vysoký krevní tlak nebo zvýšená hladina cholesterolu. Olivy můžete konzumovat jen tak při sledování oblíbeného televizního pořadu nebo při čtení knížky. Můžete jimi obohatit zeleninové saláty nebo masové pokrmy.

Typické španělské delikatesy na Vašem stole

Ještě více k typickým španělským delikatesám patří luxusní sladkost turrón, chobotničky na česneku, masný výrobek chorizo nebo kalamář v rostlinném oleji. V nabídkovém katalogu společnosti BMC Brno však najdete také mnohé jiné delikatesy, kterými můžete zpestřit nejen romantický večer ve dvou, ale také třeba narozeninovou párty. Neomezujte se pouze na mastné výrobky, které lze koupit v tradičních obchodních řetězcích, a dopřejte si zdravé a lahodné potraviny pocházející ze Španělska.