Pokud vyrážíte na dovolenou a chcete ji prožít v klidu a pohodě, nezapomeňte si vyřídit cestovní pojištění. Oceníte jej především v případě úrazu nebo jakýchkoli zdravotních komplikací, které vás v zahraničí postihnou. Nejčastěji kryje rizikové situace spojené s onemocněním či jakýmkoli druhem úrazu.

Cestovní pojištění zpravidla nabízí nejen pojištění zdravotní či úrazové, ale i pojištění zavazadel nebo pojištění odpovědnosti. Sjednáte – li si ještě i pojištění storna zájezdu nebo cestování letadlem, budete tak mít komplexní ochranu pro vaši dovolenou, která může proběhnout v klidu.

Možnosti pojištění

Pokud se na dovolenou vydáváte s cestovní kanceláří, můžete si pojištění sjednat přímo přes kancelář. Další možností je návštěva pojišťovny nebo pojištění on-line na www.hardyn.cz.

Pro on-line vyřízení pojištění budete potřebovat vaše osobní údaje, mezi které, kromě jména, náleží i adresa a rodné číslo, informace o dalších osobách, na něž se pojištění bude také vztahovat (počet, věk či rodné číslo) a v neposlední řadě základní údaje o cestě – účel, cílové místo a termín odjezdu a návratu.

Pojištění můžete využít při jakékoli cestě do zahraničí. Může to být nejen dovolená, ale i služební cesta nebo dovolená sportovní či turistická. I posledních dvou jmenovaných je ideální sjednat si i pojistku pro velmi nebezpečné sporty.

Cestovní pojištění zahrnuje ambulantní lékařské ošetření, případný pobyt v nemocnici, potřebné léky či zdravotnický materiál, neodkladnou operaci, převoz na naše území, ošetření akutní zubní bolesti a dle jednotlivých pojistek i případné další služby.

Výběr pojišťovny je zcela na vás. Využít můžete portál https://www.tipli.cz/obchody/pojistovny, kde naleznete nejen celou řadu nabídek, ale i slevové kupony na některé druhy pojištění.