Vaše váha není zrovna ideální a vy jste se rozhodli zhubnout. Jak na to, aby vaše rozhodnutí přineslo kýžené výsledky?

Určete si reálný cíl

Aby bylo hubnutí účinné, je potřeba si stanovit, na dohlednou dobu, reálný cíl, pro začátek pouze menší. Jakmile jej dosáhnete, stanovte si další. Hubnutí vám půjde lépe, když za sebou uvidíte nějaké významné výsledky. Začínejte pomalu, udělejte si plán a vše si dobře promyslete. V žádném případě není vhodná drastická dieta. Pomalu měňte svoje stravovací návyky, do svého denního režimu zařazujte více pohybu.

Hladovění není ta správná volba

Tělo potřebuje pravidelný přísun energie. Pokud ji nedostává, nemá tendenci spalovat tuky a ukládá si je do zásoby. A vy místo toho, abyste hubli, na váze naopak nabýváte. Velmi důležití je pravidelná strava, díky níž nekolísá hladina krevního cukru a vy se vyhnete záchvatům přejídání. Do jídelníčku zařaďte zdravé potraviny. Zdravé potraviny mají co nejblíže k přírodě a mají pozitivní vliv na naše tělo i naši mysl.

Potraviny pro hubnutí

Potraviny vhodné při redukční dietě musejí mít velký objem, avšak málo kalorií, díky tomu si jich můžeme dopřát velké množství a žaludek se nasytí. Mezi další důležití hlediska, dle kterých volíme ty správné potraviny, patří obsah vlákniny a bílkovin. Ty nás zasytí na delší čas. Vybíráme takové druhy potravin, které jsou co nejvíce přírodní a co nejméně zpracované. Samozřejmostí je absence přidaných cukrů, nezdravých tuků a konzervantů. Potraviny však nemusí být nízkotučné. Při redukci hmotnosti jsou velice důležité zdravé zdroje tuků, omega 3 mastných kyselin. Důležité je hlídat si jejich množství, neboť obsahují velké množství kalorií.

Zajímavé informace naleznete na webu zdravazona.cz.