V průběhu života může o práci přijít každý z nás. Víte však, co v takovém případě dělat a kde hledat práci novou? Přinášíme vám několik tipů.

Registrace na úřadu práce

Registrovat se na úřadu práce můžete, ale nemusíte. Registrací však získáte hned několik důležitých výhod. Po celou dobu evidence za vás hradí zdravotní pojištění stát. V případě, že jste za poslední dva roky odpracovali alespoň 12 měsíců, máte nárok na podporu v nezaměstnanosti, její výše se odvíjí od vašeho posledního příjmu a délka vyplácení závisí na vašem věku.

Máte možnost absolvovat některý z rekvalifikačních kurzů, které úřady práce nabízejí a který zvýší vaši kvalifikaci.

Pracovní portály

Pracovní portály nabízejí volná místa HPP na různých pracovních pozicích. Při jejich procházení je princip většinou stejný. Vyberete si kraj či okres, zvolíte obor nebo profesi a můžete přidat i klíčová slova.V nabídce naleznete nejen pracovní pozice na plný úvazek, ale objevuje se zde i nabídka práce na zkrácený úvazek nebo brigády.

Pracovní portál umožňuje i vaši registraci pomocí e-mailové adresy, na níž vám automaticky a zdarma zasílá nové pracovní nabídky dle vašich požadavků, které jste při registraci uvedli.

Všechny tyto možnosti naleznete na portálu hitprace.cz. Tento portál spolupracuje s celou řadou partnerů, díky kterým bude vaše hledání produktivnější. Na portálu též naleznete zajímavé články týkající se zaměstnanosti a práce.

Kvalitní životopis

Váš životopis je, při hledání práce, velice důležitý dokument, kterým prezentujete vaše vědomosti, dovednosti a znalosti a také nabité pracovní zkušenosti. Každý životopis má strukturu, kterou je vhodné dodržet. Pokud si s jeho sepsáním nevíte rady, poradí vám na úřadu práce. Některé pracovní portály nabízejí různé druhy šablon, podle nichž lze životopis sepsat.