Také vás trápí řídnoucí kštice? Vyzkoušeli jste již celou řadu ověřených přípravků a to jak kosmetických, tak i přírodních, ale přesto jsou výsledky stále mizivé? Vypadávání vlasů je častým problémem, se kterým se potýkají nejen ženy, ale i muži.

Proč nám vypadávají vlasy

To, že nám vypadávají vlasy, může mít celou řadu důvodů. Může to být nedostatek železa v krvi, potíže se štítnou žlázou (hypo i hyperfunkce při níž jsou ještě navíc vlasy slabé), nízká hladina estrogenů a to především u žen, v období menopauzy. Dalším významným hlediskem u žen je i období těhotenství a hormonální změny s ním související. Vypadávání vlasů může způsobit i užívání některých druhů léků. Velký vliv na ztrátu vlasů má i stres, se kterým se velmi často setkáváme. Negativně naše vlasy ovlivní i nešetrné barvení, fénování, kulmování a styling.

Jak zabráníme vypadávání vlasů

Zdravé vlasy jsou odrazem našeho zdraví, proto je důležité dodržovat vhodný životní styl, do něhož patří i zdravý jídelníček. Vydatná a zdravá strava podpoří regeneraci vlasů. Kvalitní vlasy podpoří semínka (lněné, dýňové, slunečnicové) a ořechy, především ty vlašské. Obsahují minerální a stopové prvky a nenasycené mastné kyseliny. Také můžete vyzkoušet některý z kosmetických prostředků či bylinných extraktů. Velmi významnou metodou je i transplantace vlasů.

Transplantace vlasů

Transplantací vlasů se zabývá specializovaná klinika Dr. Serkana Aygina, který se transplantaci vlasů věnuje celý svůj život (22 let) . Pracuje zde specializovaný tým chirurgů a dermatologů, který používá metodu Sapphire FUE, která je velmi šetrná a jejímž výsledkem je hustý vlasový porost nabízející velmi přirozený vzhled. Metoda umožňuje transplantaci až 5 500 vlasových štěpů. Následné ošetření probíhá pomocí plasmové terapie. Profesionální tým odborníků dosahuje perfektních výsledků. Transplantace vlasů na klinice probíhájí stovky měsíčně a klienti na tuto světově výhlášenou kliniku přicházejí z celého světa.