Že je veškerá fyzická aktivita pro lidské tělo i duši přínosná, vám asi nemusíme připomínat. Každý sport, pohyb nebo jen procházka je má trochu odlišný vliv. Jinak na tělo působí běh, jinak fitness, jinak tenis a jinak také jízda na kole. U jízdního kola velmi záleží na terénu a k němu příslušný typ jízdního kola, který využíváte. Pokud máte kvalitní kolo, jaké například vyrábí český výrobce Author, a máte ho správně nastavené vzhledem ke své výšce a postavě, přinese vám mnoho pozitiv do vašeho života.

Kolo je skvělý pomocník při redukci váhy

Pokud toužíte zhubnout, jízdní kolo je úžasným pomocníkem při redukci váhy. Šlapáním do pedálů zvýšíte svou tepovou frekvenci a tím rychleji spalujete tuky. Odměnou za pořádné výšlapy vám bude pevný zadek, který sluší ženám i mužům.

Šetří vaše klouby

Oproti jiným sportům jako je běh nebo jízda na in-linech, šetří jízda na kole vaše klouby. Pokud máte s klouby problémy, je pro vás jízda na kole ideální. Pro někoho se může zdát jízda na kole namáhavá, ale jde jen o zvyk a zjistit své maximální limity.

Jeďte do přírody

Pohyb sám sobě nastartuje tvorbu endorfinu – tzv. hormonu štěstí – a v souvislosti s krásnou českou přírodou, do které můžete na kole vyrazit, docílíte fyzické i duševní vyrovnanosti. Rodinný výlet na kole upevní vaše vztahy s dětmi, které pohyb a čas strávený s rodiči potřebují. Takovým výletem dítě získá obojí.

Cyklistika ženám usnadňuje porod a muži jsou výkonější

Díky pohybům pánve při jízdě na kole před otěhotněním, se později ženám lépe rodí. Sexuální zdatnost u mužů je několikanásobně vyšší než u těch, co se raději doma válí u pc her.

Snižuje riziko některých onemocnění

Kromě obezity a diabetu, jízdou na kole snížíte riziko vzniku některých druhů rakoviny, ale zejména kardiovaskulárních onemocnění a srdečních příhod.

Když vám zdravotní stav nedovoluje jízdu na kole, vyzkoušejte elektrokola. Na author.eu si jistě z jejich nabídky vybere každý.