Spoustu lidí si myslí, že zdravá výživa je o tom počítat dnes a denně každou kalorii. Ale pravdou je, že nejde tak úplně o to kolik toho sníte, ale jak moc je to jídlo kvalitní. Podívejte se na ty nejhorší potraviny, kterými trápíte své tělo. Možná že z těchto odhalení budete překvapeni.

Popcorn do mikrovlnky

Výrobci popcornu do mikrovlnky vyrábějí vlastně extrémně vzácnou formu rakoviny plic způsobenou vdechováním výparů. Tím postupně tráví své zaměstnance. Pokud to pro vás není dostatečný důvod, možná vás přesvědčí to, že zevnitř obal popcornu obsahuje kyselinu perfluoroktanovou, což je látka, která způsobuje zase jiné druhy rakoviny a navíc i neplodnost. Možná se zdá, že popcorn je vlastně jednoduchá zdravá svačinka, ale raději si ho příště k televizi nedávejte.

Neorganická jablka

V loňském roce si neorganická jablka vysloužila dost nelichotivou pověst potravin s největším počtem pesticidů. Vzhledem k tomu, že nejsou příliš odolná proti škůdcům, stříkají je pěstitelé co nejvíc chemickými postřiky. Pokud jste milovníci jablek, vždycky vždycky vždycky kupujte jablka organická. Vaše tělo vám poděkuje!

Soda

Několik studií potvrdilo, že voda zapříčiňuje velkou spoustu kardiovaskulárních chorob, rakovinu, deprese, obezitu, zkrátka všechno, na co si vzpomenete. A dietní soda je podobně špatná. Takže než si příště objednáte v rychlém občerstvení kelímek rakoviny, ještě si to rozmyslete.

Brambůrky

Mnoho značek chipsů obsahuje nepředstavitelné množství sodíku a tuku v jednom pytlíku. Rozhodně je to větší množství, než je doporučená denní dávka. Ale není to časovaná bomba jenom z nutričních důvodů. Chipsy se totiž „pyšní“ i vysokým obsahem akrylamidu a chemických látek, které zvyšují riziko rakoviny a neplodnosti. A to rozhodně není všechno. Jen nejdřív otočte ten pytlík plný zla a počtěte si, co všechno se do sebe chystáte nacpat.

Konzervovaná rajčata

Kromě toho, že jsou mnohem méně chutná, jsou navíc plná bisfenolu A z vnitřku plechovky. Plechovky jsou totiž materiálem, který by klidně mohl hrát v nějakém hororovém filmu. Jsou plné látek způsobujících onemocnění srdce, obezitu, diabetes, problémy se štítnou žlázou a dokonce i rakovinu. Proto nic dětského nenajdete v konzervě, je na to vydaný zákaz. A jelikož jsou skoro všechna nakládaná rajčata v plechovce, raději si naložte vlastní nebo se jim vyhněte úplně.

Neorganický celer

Celer je jednou z nejšpinavějších zelenin. Mám na sobě desítky pesticidů a neorganických věcí. Stejně jako jablka se nehodí jíst vůbec, pokud není bio.

Mléko

Většina zemědělců přidává kravičkám spoustu umělých hormonů, aby produkovaly více mléka. Je to sice skvělé pro business, ale pro zvířata ani nás to prospěšné není. Tyto hormony totiž zvyšují hladinu jiných hormonů, které zvyšují riziko rakoviny u lidí. Podívejte se, jestli je mléko organické a má na to certifikát.

Margarín

Pokud by v margarínu nebylo žádné potravinové barvivo, měl by nádherný odstín šedé. V případě, že to pro vás není dostatečný důkaz, co by bylo?! Ačkoliv je margarín často považovaný za zdravější verzi másla (není v něm cholesterol, že?), je taky příšerným zdrojem trans tuků, který vlastně hladinu tuků zvedá. Takže se už nemáte na co vymlouvat. Raději se vraťte k olivovému oleji.