Česnek

Česnek je skvělý prostředek v boji proti nachlazení a pro podporu imunity. Kromě toho skvěle podpoří náš metabolismus. Kontroluje hladinu cukru a tuků v krvi. Pokud chcete svému tělu pomoci konzumujte česnek společně s potravinami s vysokým obsahem tuků a uhlohydrátů.

Ořechy

Mandle či vlašské ořechy nabízejí vysoký obsah kvalitních tuků. Ty pomáhají, kromě jiného, regulovat hladinu inzulínu.

Losos

Bylo prokázáno, že maso z lososa obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají v boji proti zánětům v těle. Podporují lepší spalování tuků v játrech.

Jablka

Obsahují velké množství vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Zařaďte do svého jídelníčku jedno jablko denně a pomůžete tělu snáze snižovat hladinu viscelárního tuku.

Fazole

Další potravina s vysokým obsahem vlákniny. Kromě toho jsou fazole dobrým zdrojem bílkovin. Proteiny a vláknina pomáhají regulovat hladinu inzulínu a proces trávení vlákniny pomáhá tělu spalovat přebytečné kalorie. Zařaďte fazole do vašeho jídelníčku alespoň 2-3x týdně.

Aktivity pro zlepšení metabolismu

Kromě vhodných potravin také existuje celá řada aktivit, které pomáhají zlepšit náš metabolismus.

Pohyb

Všichni víme, že pohyb je pro správné fungování našeho těla nezbytný. Více kalorií pomůže spálit intervalový trénink s vysokou intenzitou, při kterém se střídají periody s vysokou zátěží a odpočinkem nebo nižší intenzitou cvičení.

Snížení příjmu alkoholu

Někteří vědci zjistili, že alkohol může zpomalovat procesy spalování tuků v těle až o 73%. Pokud pravidelně konzumujeme alkohol, nestrávená strava se odkládá pro pozdější trávení a tím se zpomaluje metabolismus.

Snížení hladiny světla v noci

Spánek je pro naše tělo velmi důležitý a to i pro metabolismus. Cirkadiánní rytmus těla závisí na množství světla. To určuje, kdy má tělo spát. Jasné světlo z ulice nebo další světelné zdroje v místnosti tak mohou ovlivnit kvalitu spánku i cirkadiánní rytmus. Vyhýbejte se sledování televize nebo telefonu v posteli.