O škodlivosti energetických nápojů se mluví už dlouhou dobu. Čím více jich pijete, tím je efekt na vaše tělo zřetelnější. Dan Royals je učitel, který má energetické nápoje v oblibě. Každý den jich vypije minimálně 6. Častá konzumace energetických nápojů se u něj projevila zničením jeho jazyka.

Učitel varuje před konzumací energetických nápojů

Zatímco v minulosti pil Dan Royals energetické nápoje denně, nyní varuje před jejich konzumací. V jedné jediné plechovce nápoje se nachází až 13 lžiček cukru. Pravidelná konzumace těchto nápojů mu doslova sežrala jazyk. Kombinace cukru a různých chemikálií způsobila, že se mu začal odlupovat jazyk a začala se zmenšovat jeho objem. Jeho jazyk je nyní trvale znetvořený. Svůj příběh sdílel na Facebooku, kde ho shlédlo mnoho lidí, které se snaží před konzumací energiťáků varovat.

Výzkumníci Světové zdravotnické organizace uvedli: „Studie v USA ukázala, že zubní kaz může být důsledkem kyselého pH a vysokého obsahu cukru v produktech, jako jsou energetické nápoje.

„Další studie ukázala, že konzumace energetických nápojů může způsobit erozi a odstranění mazové vrstvy na zubech, což vede k přecitlivělosti cervikálního dentinu.“

Postupné ničení těla

Konzumace energetických nápojů má vliv na celý organismus. Cévy reagují na pravidelné pití těchto nápojů tak, že jsou méně pružné a také jsou náchylnější k tomu, aby se v nich usazoval cholesterol. Kritickou kombinací pro výstelku krevních cév je kombinace kofeinu, taurinu, cukru a dalších přísad, které se do těchto nápojů přidávají. Často dochází také k zúžení cév a vyššímu krevnímu tlaku. Konzumace energetických drinků je vhodné se zcela vyhnout.