Jste profesionální ochutnavač čedaru? Blázen do goudy? Nebo tajně milujete americký sýr? Experti na sýr z Murray’s Cheese v New York City dali dohromady, co na vás váš oblíbený sýr práskne.

Sýr Brie milují romantici

Trávíte-li čas nejraději v galeriích a na piknikových výletech, vsadíme krk na to, že váš oblíbený sýr je hermelín. „Milovníci hermelínu mají rádi umění, květiny, silnou kávu a jsou totálně posedlí francouzskou kinematografií od chvíle, co dokončili její studium v Paříži,“ říkají odborníci z Murray’s Cheese. „Jestli je někdy pozvete na večeři, přikupte i velkou láhev vína.“ To abyste jim měli co dát na stůl k sýru.

Fandové amerického sýru milují sport

Fotbal sledujete celý svůj život, ještě ve škole jste byli kapitáni družstva a máte doma alespoň jeden podepsaný dres? Ano, mysleli jsme si to. „Jedlík amerického sýru má rád jednoduchost, pohodlí a volný čas tráví u fotbalových zápasů v televizi,“ říká Birnbaum a Mulcrone z Murray’s Cheese. „Většinou jsou také vyzbrojeni hamburgerem  a pivem. To jsou lidi, kteří zkrátka vědí, jak se držet staré dobré klasiky.

Milovníci goudy jsou spontánní

„Milovníci tohoto sýru mají rádi nejenom goudu, ale i kořeněné věci,“ říká tým z Murray’s Cheese. „Mají tam pak trochu sladké chuti, trochu silné chuti a trochu přímočarosti barového přístupu.“ Nikdy si nedělají plány dopředu, ale stejně vždycky skončí s diářem naplněným k prasknutí.

Parmezánu jsou oddaní velcí kuchaři

„Nenechte si ujít další večírek s jedlíkem parmezánu!“ radí Birnbaum a Mulcrone.“Setkání s ním má klasickou neotesanou chuť a velmi mile vás překvapí v kuchyni.“ Mají instinkt výborného šéfkuchaře a dokáží udělat i z toho nejjednoduššího jídla fantastickou pochoutku. Dokážou ušetřit čas na vaření a přitom vykouzlit parádní pokrm.

Milovníci mozzarelly mají rádi dokonalé chutě

Pokud je váš oblíbený sýr mozzarella váš život vždy byl a vždy bude velice sofistikovaný. „S milovníky tohoto sýru je to prosté,“  říká Birnbaum a Mulcrone. „Jejich styl je minimalistický, ale velmi šik!“ Mimo času vhodného pro brunch je najdete na výstavě místního vyhlášeného umělce se sklenkou něčeho šumivého v ruce.

Jedlíci čedaru mají rádi rovnováhu

„Milovníci čedaru mají v povaze úctu ke klasice, ale zároveň vždycky vědí, co zrovna frčí,“ říká Birnbaum a Mulcrone. „Můžete jim svěřit výběr toho nejlepšího ročníku vína i nejoblíbenějšího hudebního alba.“ Vědí všechno o tom, jak dostat to nejlepší z minulosti, ale zároveň drží krok se vším současným.

Fanoušci feta sýru žijí zdravě

Znáte ten typ dívky s bezchybnou pletí, která chodí dvakrát týdně běhat? A víte, jaký sýr zbožňuje? Jistě že feta sýr! „Všichni vaši přátelé, kteří jedí feta, už to dávno vědí,“ říká Birnbaum a Mulcrone. Jsou soustředění, uvolnění a umí mluvit. Najdete je na farmářských trzích nebo na józe při každé jejich volné chvíli.“

Milovníci Camembertu jsou požitkáři

„Milovníci Camembertu si vždycky dopřejí to, na co mají chuť, ať to stojí, co to stojí!“ říkají v Murray’s Cheese. „Jsou to světoběžníci se spoustou příběhů z poslední cesty a už teď odpočítávají dny do dalšího zámořského dobrodružství.“ V Camembertu podle nás spí ďábel, který je nutí zkusit skydiving nebo si nechat udělat tetování, kterého budou litovat.

Nikdo není víc trendy než milovníci sýru Halloum

„Jestli má někdo rád tenhle sýr, je to především pohodář,“ říká Birnbaum a Mulcrone. „Myslíme tím, že nosí nejšpičatější bílé tenisky, jsou nejlepší kámoši se zpěvákem rockový kapely a jen tak mimochodem zrovna šetří na rekreační dům na pláži.“ Jsou originální bez většího přičinění a na jejich doporučení nejlepší restaurace vždycky dejte. Pravděpodobně taky mají  úspěšný blog a roztomilé domácí zvířátko s neotřelým jménem.

Milovníci plísňového sýru jsou motýli společnosti

„Pozor, rozviňte červený koberec, milovník plísňového sýru přichází!“ shodnou se v Murray’s Cheese. „Jsou houževnatí, veselí a na všechno mají odpověď. Jsou to nejlepší přátelé k chození do kina nebo k tomu, aby pobavili veškeré osazenstvo v baru.“ Stačí říct a milovník tohoto sýrů vás trpělivě vyslechne nebo vás pobaví.