Buďme upřímní. Není žádné překvapení, že vlastně všichni nenávidíme bonboniéry ve tvaru srdce. Sladké vzkazy jako „Miluji tě“ nebo „Nemůžu bez tebe žít“ vypadají na kupovaných bonbonech trochu toporně. Ale pořád je to Valentýn a srdce k němu prostě patří. Takže co dělat?

Udělejte svá vlastní srdíčka! Máme pro vás jednoduchý recept od Lindsay Beck, vyhlášené cukrářky ze Severní Karolíny. Její tajemství? Třešňová želatina! Podle Lindsay prášek dodává cukroví zářivou barvu a lahodnou chuť. Díky tomu si těchto růžových srdíček budete chtít nabírat hrsti celý den!

Ale třešňové želé není jediná zábavná složka, kterou můžete použít. „Těsto je velmi tolerantní, takže buďte kreativní,“ radí Lindsay. „Klidně přidejte výtažky z levandule nebo rozmixované sušené ovoce. To dodá cukroví báječnou chuť.“ Nemluvě o tom, že všechny ty čerstvé přírodní složky jsou mnohem lepší než to, co najdete v bonbonech v obchodech. Má vaše láska ráda kyselé bonbony? Přihoďte do těsta trochu kyseliny citronové, která způsobí, že se vám bude křivit obličej.

Na rozdíl od orámovaných bublin na kupované čokoládě má výroba vlastních sladkostí výhodu – můžete tak napsat, co chcete a popustit tak uzdu kreativitě. Nabarvěte je, popište, poskládejte do různých tvarů. Zkuste si koupit jedlý inkoust a vykrajovátka ve tvaru srdíček nebo oblíbených zvířátek. Nebo vymyslete vlastní tvar, kreativitě se meze nekladou. I přesto, že mrazy ne a ne polevit, proměníte studený den těmito cukrátky v hřejivý zážitek.

Jíst bonbony samotné z misky na stole je parádní, ale neváhejte s nimi ozdobit košíčky nebo koláče. Skvěle se budou hodit i na dekoraci kolem velkého dortu, to pokud jste už zdatnější cukrářky. Jen pak růžové sladkosti udržet od dětí a domácích zvířat až do Valentýna! Nebo do svatby? Postupujte podle receptu níže a pochoutka zamilovaných zpříjemní i vás sváteční den.

Do těsta dejte:

  • 1 balíček želatiny
  • půl šálku studené vod
  • 8 až 10 šálků práškového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička kyseliny citronové (pokud máte rádi kyselé)
  • 1 krabička třešňového dezertu ze želatiny (americká varianta je prášek Kool-Aid)

Co máte dělat?

  • Nalijte do větší misky želatinu, vodu, zamixujte a nechte 5 minut odstát.
  • Mezitím do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte ji k varu.
  • Po 5 minutách vlijte obsah nádoby do hrnce a pomalu vmíchejte metličkou. Pak přidejte 3 šálky cukru se solí a kyselinou citronovou. Míchejte metličkou, dokud směs není hladká.
  • Pokračujte v přidávání cukru, dokud nebude těsto úplně tuhé. Možná ani nebudete potřebovat všechen cukr.
  • Dejte obsah na stůl a hněťte ho, dokud nebude poddajné. Vytvarujte ho pak v placku, podobně jako linecké cukroví, a použijte vykrajovátka. Pak nechte kousky 24 hodin odpočinout.
  • Po 24 hodinách sladkosti otočte a nechte dalších 24 hodin odpočívat.

Teď už jen zbývá užít si krásného Valentýna!