Česnek se dá použít i na jiné věci než jen vaření a odhánění upírů! Může vás zbavit oparů, vyléčit plíseň nohou, odežene komáry a spraví skleničku. Pokračujte ve čtení a dozvíte se, jak plně využít všech jeho výhod.

Zdraví a krása

Česnek vás udrží zdravé!

Má vlastnosti, které pomáhají vašim játrům, srdci, posilují metabolismus, dodávají železo, je prevenci proti rakovině a víc než úspěšně poráží bakterie a viry. Měl by se stát pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Zkuste jíst i jeden nebo dva stroužky denně a výsledky se dostaví!

Vyléčí nachlazení

Pokud jste se ani přes všechny snahy chřipce nevyhnuli, nezoufejte. Česnek je známým lékem na kašel a nachlazení po tisíce let. Věda se zatím nedopídila pravé příčiny, proč tomu tak je, nicméně některé malé výzkumy naznačují, že česnek je nejlepší prevencí proti virům během celého zimního období. Jíst česnek samotný by vám asi moc nechutnalo, ale zkuste ho nechat louhovat v horké vodě po dobu 5 minut. Vytvoříte tak přirozený sirup proti kašli. Jestli si troufáte, jezte 3 syrové stroužky denně a buďte si jistí,  že se vám rýma a kašel vyhnou obloukem.

Zbaví vás akné

Rozřežte česnek na polovinu a potřete s ním postiženou oblast. Česnek má antibakteriální účinky, takže při pravidelném provozování napraví a zklidní podrážděnou pleť.

Vyléčí opary

Postupujte stejně jako při léčbě akné. Rozřežte česnek napůl a přiložte a opar. Možná to bude trošku pálit nebo štípat, ale je vědecky dokázáno, že česnek pracuje stejně efektivně jako přípravky, které zakoupit v lékárně. Zbavte se tohoto nepříjemného symptomu snadno a rychle!

Léčba mykózy nohou

Pokud existuje něco, co česnek opravdu nesnáší stejně jako Garfield čtvrtky, tak jsou to houby. To znamená, že s vyléčením plísně na vašich nohou si poradí natotata! Rozdrťte pár stroužků a přidejte je do horké koupele pro vaše nohy. Nechte tam nohy alespoň=n půl hodiny. A tra dá! Plíseň je pryč.

Hubení škůdců

Pesticidy ve vaší zahradě

Když česnek použijete na zahradu, můžete přestat kupovat ty škodlivé pesticidy z obchodu. Udělejte česnekovou směs ještě s dalšími zdravými věcmi a upalujte na zahradu.

Odpuzování komárů

Všichni moc dobře víme, že česnek je nejlepším odpuzovačem na odehnání upírů.  O tom žádná. Přemýšleli jste někdy o tom proč? My to nevíme, ale víme, že stejně jako upíři komáři pijí krev. A stejně jako upíři z ní mají strach. Když si pokožku otřete česnekem, podaří se vám komáry zapudit. Možná to pro vaše okolí nebude zrovna vábivé, ale komáři vás nechají být!

Varování!

Nekrmte vaše miláčky česnekem! Možná že se vám zdá, že bude psům a kočkám taky prospěšný, aby neměla blechy ani klíšťata. To je sice z části pravda. Nicméně pro ně může být taky velmi toxický. Malé množství je i v průmyslových krmivech a nenadělá problémy, ale vzhledem k riziku, které česnek představuje, ho vlastními silami raději nepoužívejte.

Další skvělé tipy

Oprava skla

Česnek se dá skvěle využít na nakřáplé skleničky. Stačí ho vetřít do spárů praskliny a nechat zaschnout. Česnek je přírodní lepidlo, takže sklo zůstane pohromadě a zamezíte tak dalším škodám.

Použití česneku jako lepidla

Nemusíte s ním lepit jenom sklo. Můžete ho použít při lepení i ostatních věcí.

Odledování chodníku

V nouzi můžete česnek použít jako způsob, jak rozmrazit silnice chodníky a další zamrzlé plochy.

Výroba DIY čističe

Rozsekejte 3-4 stroužky česneku a hoďte je do spreje společně s vodou a octem. Přidejte ještě pár kapek citronového oleje a je to! Máte čistič špíny, který nic nezastaví!