Život si v mnoha ohledech bohužel nevybírá. A v libovolném věku nás může postihnout nemoc či úraz, který nás nadosmrti dokáže negativně ovlivnit. V tom nejhorším nás dokáže dokonce ovlivnit takovou měrou, že náš pohyb učiní bolestivý, nebo jej dokonce zcela znemožní.

I tak může vypadat život, ale neznamená to automaticky, že se v ten moment ztrácí ze života všechna důstojnost a mobilita. Elektrické invalidní vozíky jsou totiž úžasným nástrojem, který nám i v těch nejhorších životních chvílích dovolí dostat se do společnosti, jako dřív.

 

Mobilita díky elektrickému pohonu

Pochopitelně jsou i dnes stále hojně používané invalidní vozíky, které nemají elektrický pohon. Pomocí speciálních obručí se tak rukama dostává do pohybu jejich uživatel sám. Jenže moderní elektrické invalidní vozíky jsou něčím, co dokáže překonat i ta největší očekávání.

Jedná se opravdu o stroje, které se nemusí nikdo bát používat. Rozhodně se nebudete cítit méněcenní, nebo jako na kusu šrotu. Zcela naopak si budete moci užít ten pocit, že i v takové chvíli si můžete užít povezení se sportovním nádechem, za které se rozhodně nebudete stydět.

Tří a čtyřkolové invalidní vozíky

Jakýmsi nejlepším sortimentem jsou kolové invalidní vozíky, které by se daly přirovnat designem dokonce už k rekreačním motorkám. Na první pohled se jedná opravdu o velice pohodlné vozítko, které dokáže ale nabídnout i značnou rychlost při užívání. Díky tomu se invalidní vozík mnohdy neztratí ani v krajních případech, kdy potřebuje uživatel část trasy dokonce absolvovat po krajnici silnice či cesty.

Elektrické invalidní vozíky mimo toho disponují i velice dobrými hodnotami, co se týče kvality pohonu a také uchovávání energie. Starají se o ně speciální baterie a vozítko je schopné dosáhnout rychlostí v desítkách kilometrů. Samotný dojezd je přitom stanovený na desítky kilometrů, přičemž by se jako standard pro invalidní vozíky dalo považovat kolem padesáti kilometrů dojezdu. Díky tomu tak dokáže být výborným společníkem pro aktivní přesuny po městech.