Kdykoli zapnete televizi, vyskočí na vás prodejní reklamy, které vás „zaručeně“ zbaví několika centimetrů tuku, takže budete štíhlí a krásní; ale kdo ví, jestli skutečně fungují? Nezbavujte se zbytečně peněz, zbavte se raději břišního tuku. A co jiného vám pomůže zhubnout, než správné jídlo. To co jíte, má přímý vliv na vaše břicho; pokud budete jíst správnou zeleninu, můžete samozřejmě zhubnout, zachovat si skvělou figuru či zabránit hromadění tuku.

Květák

Květák je velmi oblíbená zelenina, která tvoří součást mnoha jídelníčků. Toto jídlo je navíc jako stvořené pro ty, kteří chtějí zhubnout, neboť je bohatý na indoly, glukosinoláty a thiokyanatany, které pomáhají odstraňovat toxiny z těla. Je také velmi bohatý na vlákninu, která udržuje metabolismus v pohybu a nedovolí tuku, aby se hromadil v oblasti břicha.

Brokolice

Brokolice je bohatá na vitaminy A a C. Pomáhá snižovat oxidační stres a snižuje hladinu stresových hormonů, které jsou zodpovědné za hromadění tuku v těle. Také reguluje hladinu inzulinu v těle, který může být rovněž zodpovědný za ukládání tuků.

Hlávkový salát

Salát je, jak známo, výbornou stravou pro ty, kteří chtějí ztratit břišní tuk. Salát neobsahuje nic kromě vody a vlákniny, které hrají klíčovou roli v urychlení trávení a proti ukládání tuků.

Sladké brambory

Pravidelně jezte sladké brambory a díky jejich vysokému obsahu vlákniny se budete cítit zasycení. To vám pomůže nepřidávat tučná jídla do svého jídelníčku a díky vysokému obsahu vlákniny ulehčí trávení. Sladké brambory jsou velmi chutné, takže nepotřebujete tolik doplňků, jako máslo, zakysanou smetanu nebo pečené fazole, které byste si dali k bramborám obyčejným. Výsledkem je omezení příjmu kalorií bez obětování chuti.

Kurkuma

Extrakty z kurkumy mohou snížit hladinu cholesterolu v krvi, a to zejména „špatného.“ Tato zelenina má vlastnosti, které snižují hladinu lipidů a následně i hladinu cholesterolu, takže hubnete a neukládáte tuk v problémových partiích břicha a stehen.

Zelí

Zelí je dobrým zdrojem vitaminu C, draslíku a dalších vitaminů a minerálů. Dalším důvodem, proč je tak skvělou zeleninou vhodnou pro spalování tuků, je fakt, že obsahuje mnoho vody a vlákniny. Zelí má navíc nízký obsah kalorií a nejmenší obsah tuku ve srovnání s ostatní zeleninou.

Cibule

Prebiotika podporují růst zdravých bakterií ve vašem břiše, které zabraňují hromadění tuku a usnadňují trávení. Když budete jíst prebiotické potraviny, jako je cibule, spálíte větší množství tuků.

Rajčata

Rajčata dodají vašemu tělu spoustu zdravých látek. Obsahují vitamin C a vápník, které jsou dohromady skvělými bojovníky proti břišnímu tuku.

Okurka

Okurky obsahují vysoké množství vody, která pomáhá tělu odplavit toxiny, a jsou také bohaté na vlákninu, která udržuje váš metabolismus v top stavu. Jak již bylo zmíněno, rychlý metabolismus pomáhá tělu zbavit se přebytečných tukových zásob. Když se cítíte hladoví, dejte si několik plátků okurky a zapijte je sklenicí vody. Budete se cítit zasyceni a přitom přijmete minimum kalorií.

Mrkev

Mrkev je bohatá na vlákninu a karoten, které urychlují práci vašeho metabolismu.