Navzdory všeobecnému přesvědčení, že dokonalá pleť je dána především geneticky, má váš každodenní život a návyky významný vliv na vzhled vaší pleti. Vaše pleť potřebuje pravidelnou péči, aby byla zdravá, zářivá a čistá. Mnoho značek toho využívá a snaží se vám prodat co nejvíce produktů kosmetiky pro velmi komplexní péči o pleť. Nabýváte tak dojmu, že správná rutinní péče o obličej zabere minimálně hodinu denně.

Náš život toho však vyžaduje hodně, rodina, práce a málo volného času vyplňují náš den téměř celý, jedna hodina péče o pleť denně je nemožná. Proto jsme pro vás shrnuli nejdůležitější kroky pro jednoduchou a praktickou péči o obličej. Zasloužíte si zářivou pleť! Mnoho kroků rutinní péče o pleť také není třeba provádět denně, ale pouze jednou týdně nebo jednou měsíčně. S prvními kroky pro čistou, zdravou a zářivou pleť můžete začít již dnes.

Péče o pleť je klíčová pro udržení zdraví a krásy pokožky. Správná péče o pleť může pomoci udržet pleť hladkou, pružnou a hydratovanou. V tomto článku se podíváme na několik tipů a triků, které vám pomohou pečovat o svou pleť správným způsobem.

TIP: Kutilové možná znají především Solvinu, ale existují i šetrnější způsoby mytí rukou.

Čištění

Prvním krokem ke správné péči o pleť je důkladné čištění. Je důležité odstranit zbytky make-upu, nečistot a nadměrného mazu, které se nahromadily na pokožce během dne. Doporučuje se používat jemné čisticí přípravky, které nevysušují pleť, a omezit používání tvrdých mýdel.

Tonikum

Tonikum pomáhá vyčistit póry a dodat pleťovému krému nezbytné živiny. Je důležité zvolit tonikum, které neobsahuje alkohol, který může pokožku vysušovat a podráždit.

Hydratace

Hydratace je klíčová pro udržení hladké a pružné pokožky. Doporučuje se používat hydratační krémy, které jsou speciálně vyvinuty pro daný typ pokožky. Pro suchou pokožku se doporučuje používat krémy s vyšším obsahem olejů, pro mastnou pokožku naopak lehčí krémy s nižším obsahem olejů.

Ochrana proti slunci

Slunce může být velmi škodlivé pro pokožku, a proto je důležité používat ochranné prostředky, jako jsou krémy s ochranným faktorem, klobouky a sluneční brýle. Je důležité používat ochranné prostředky i v zimě, kdy jsou sluneční paprsky stále velmi silné.

Zdravý životní styl

Péče o pleť nezahrnuje pouze vnější péči, ale také zdravý životní styl. Je důležité jíst zdravě a pít dostatek vody, což pomáhá udržovat pleť hydratovanou a zdravou. Také je důležité omezit kouření a alkohol, což může negativně ovlivnit zdraví pokožky.