Na bambucké máslo nedají africké ženy po staletí dopustit. Není divu, tato surovina díky svému složení pokožku dokonale hydratuje, zjemňuje a působí protizánětlivě.  Africké ženy mívají navzdory silným slunečním paprskům krásnou pleť do vysokého věku. Jedním  z důvodů proč  tomu tak je, je i bambucké máslo.

Co to je?

Co vlastně je bambucké máslo? Získává se semen máslovníku afrického. Obsahuje téměř zázračnou kombinaci mastných kyselin, které pozitivně působí na kůži, obsahují i tolik prospěšné vitamíny A a E, které se přidávají do průmyslově vyráběných krémů., dále v něm naleznete minerály a proteiny. Bambucké máslo je tedy tuk s krémovým zabarvením a s velmi jemnou vůní .   Máslo může být nerafinované, které má vyšší obsah přírodních pleti prospěšných látek, ale jeho konzistence je nehomogenní a hrubší, občas v něm naleznete v něm drobné  nečistoty.

Rafinované máslo je pak už určitým průmyslovým způsobem zpracováno, jeho konzistence je hladká bez nečistot a vaši pleť vyloženě „pohladí.“ Samozřejmě lae při procesu zpracování se sníží obsah výživných látek a vitamínů. Záleží tedy na vás, který druh másla si vyberete. V každém případě vaší pleti ale hodně prospěje.

Účinky bambuckého másla

  • Dokonale hydratuje vaši pleť
  • Regeneruje velmi suchou a namáhanou pokožku se sklonem k popraskání (strie).
  • Zklidňuje a regeneruje pokožku postiženou ekzémy a lupénkou.
  • Chrání před nepříznivými vnějšími vlivy prostředí (mráz, vítr, slunce)
  • Zvyšuje odolnost kůže vůči infekcím a chorobám.
  • Má protizánětlivé účinky, urychluje a usnadňuje hojení popálenin a drobných ran a oděrek.
  • Je vhodné k regeneraci pleti obličeje i celého těla, zjemňuje a zvláčňuje pokožku celého těla
  • Oddaluje stárnutí pleti
  • Udržuje její elasticitu a lesk

Jak ho používat ?

Bambucké máslo je vhodné pro všechny druhy pleti.  Doporučuje se i k ošetření jemné dětské pokožky, např. v oblasti plen. Nejsou žádná omezení, kdy  a jak o používat, záleží tedy na vás. Zatím nejsou známy žádné alergické reakce, pro jistotu ale vyzkoušejte máslo jen části pokožky, třeba na spodní části předloktí, kde je kůže také jemnější.

Protože se ale jedná o mastný produkt, hodí se bambucké máslo především k večernímu ošetření pleti. Pak vaše pokožka absorbuje výživné látky celou noc. A nejlépe regeneruje.

Hlavní však je používat tento produkt  po delší dobu, nečekejte, že se výsledky dostaví po týdnu. Až po delším pravidelném používání zjistíte, že máte jemnější, hladší a zdravější pokožku.

Nejen na pokožku

Bambucké máslo lze používat nejen na pokožku těla, ale skvělou službu udělá i vašim vlasům. Stejně jako kůži je vyživí a dodá jim vitamíny, elasticitu a lesk. Jednodušší  variantou je vetřít máslo do suchých konečků vlasů a nechat působit minimálně hodinu, pak smýt. Náročnější, ale intenzivnější je zábal, kdy na vlasy naneseme bambucké máslo, zabalíme vlasy do igelitu a do ručníku. Ideální je nechat působit celou noc, nebo alespoň minimálně tři hodiny. Pak vlasy umyjte běžným způsobem. Budou pak vyžievné, jemné a lesklé.