Plastový odpad je velkým problémem ve všech zemích světa a je velmi důležité, aby se recykloval. Dalším velkým problémem je koronavirus, který má v mnoha zemích na svědomí obrovské množství úmrtí. Skvělý nápad dostala textilní továrna Thai Taffeta, která se nachází nedaleko Bangkoku. Velké množství vyřazených plastových lahví zde využili k tomu, aby z nich začali vyrábět zdravotní ochranné prostředky a oděvy.

Výroba ochranných prostředků z plastových lahví

Ochranného zdravotního vybavení proti koronaviru je v současné době v této zemi velmi málo. Plastové lahve zde rozdělují na vlákna. Z těchto vláken se vyrábí voděodolná textilie, která je pro výrobu ochranných prostředků ideální. Velké množství ochranných pomůcek je obarveno do ikonické červenooranžové barvy a následně jsou odeslány do thajských buddhistických chrámů. Zde mniši dohlížejí na kremací obětí koronaviru.

Na výrobu 1 obleku je potřeba zhruba 18 plastových lahví. Na výrobu ochranných prostředků zde bylo zatím recyklováno kolem 18 milionů lahví. Společnost Thai Taffeta pomáhá touto činností zachraňovat jak životní prostředí, tak i lidské životy. Výroba textilu z plastových lahví by se mohla stát inspirací i pro ostatní země, kde je nedostatek ochranných pomůcek.