Vodíková vody je naprosto dokonalý pomocník nejen při sportu, ale také při hubnutí. A v tomto článku vám to dokážeme.

Voda patří mezi to nejzdravější, čeho se můžete napít. Neobsahuje žádné škodlivé látky ani cukry a mnohdy je navíc obohacena o minerály, které prospívají zdraví. Co když je ale voda kromě minerálů obohacena také o vodík? Změní se něco? Na to se podíváme v následujících řádcích.

Co je to vodíková voda?

Vodíková voda je podle dostupných studií naprosto dokonalým normalizátorem. Díky svému vysokému obsahu vodíku má totiž blahodárné účinky na vaše zdraví. Voda obohacená vodíkem obsahuje molekuly vodíku. Ty fungují jako silné antioxidanty, které pomáhají při neutralizaci volných radikálů kyslíku. To znamená, že pomáhají zabraňovat vzniku nemocí, zánětů a dokonce zpomalují stárnutí.

Vodíková voda má ale celou řadu dalších benefitů. Studie totiž naznačují, že vodíková voda obnovuje činnost všech orgánů a systémů v tělo. To souvisí především s normalizací vnitřního prostředí těla. Voda obohacená vodíkem navíc pomáhá dodávat živiny do všech buněk v těle a upravuje metabolický systém. Tyto účinky se propíšou také do stavu vaší pokožky. Jakmile začnete vodíkovou vodu pravidelně užívat, bude vaše kůže pružnější a napjatější.

Jak vyrobit vodíkovou vodu?

Vodíkovou vodu je potřeba konzumovat ihned po jejím obohacení. Vodík se totiž velice rychle z vody vypařuje. Jestliže tedy svůj nápoj necháte jen tak ležet, během patnácti až dvaceti minut nadobro ztratí svoje magické účinky. Vodu tedy musíte pít vždy čerstvou, abyste do sebe dostali dostatečné množství vodíku. Vodík navíc vůbec neovlivní chuť nebo vůni vody. Vodíková voda je čistá, bez chuti a zápachu. Jediný rozdíl jsou malé bublinky plynu připomínající perlivou vodu.

Jak tedy můžete vodík do své vody dostat? V domácích podmínkách je nejjednodušší použít generátor vodíkové vody. Generátor totiž nejenže obohacuje vodu o vodík, ale zároveň ji také pročišťuje. Můžete také použít vodíkové tablety. Ty jsou oproti generátoru levnější. Připravte se ale na to, že je budete muset kupovat ve větších dávkách. Ted alespoň pokud začnete vodíkovou vodu pravidelně užívat.