Pokud se chystáte odpočívat i v podzimním čase, vhodným místem by mohla být dovolena chorvatsko. Moře je prohřáté z letní sezóny a i teplota vzduchu je stále příjemná. Také pobyt na pláži je ideální, neboť je zde daleko méně lidí. Může se stát, že budete na pláži dokonce sami. Kromě toho seženete ubytování chorvatsko daleko levnější, než během sezony. I ceny v restauracích bývají o něco málo nižší, než během sezony.

Ostrov Mljet

Tento jižní ostrov nacházející se v Dalmatském souostroví má příjemné letní klima i v podzimním čase. Řadí se mezi nejkrásnější chorvatské ostrovy. Také zde naleznete nejvíce lesů. Severozápadní část ostrova byla vyhlášená národním parkem. V parku je připraveno velké množství stezek, díky kterým si můžete vychutnávat místní nádhernou atmosféru podzimního času. K odpočinku zvou kouzelné zátoky, ke koupání přímo vybízí průzračná mořská voda. V parku se nachází také velké množství archeologických nalezišť, takže si na své přijdou nejen milovníci koupání a přírodních krás, ale i historie. Mezi oblíbené a nejvíce navštěvované stavby patří benediktýnský klášter, který se nachází ve Velkém jezeře, na ostrůvku sv. Marie.

Ostrov Hvar

Vzhledem k tomu, že se na ostrově pěstuje víno, můžete se během podzimního času účastnit jeho sklizně. Také nahlédnete pod pokličku místním vinařům a zjistíte, jak vznikají proslulá místní vína. Další plodinou, která ostrov Hvar proslavila, jsou olivy. Ty se nejen konzumují, ale využívají se pro výrobu kvalitního olivového oleje. Jestliže chcete na ostrově nějakou dobu setrvat, využijte možnosti objednat si pobyt last minute chorvatsko. Ty nabízí třeba web ubytovanivchorvatsku.cz. Milovníci historických památek by neměli vynechat návštěvu některého ze starobylých měst. Patří mezi ně stejnojmenné město Hvar, dále pak Stari Grad, Jelsa nebo Vrboska.