Postavit montovanou halu na klíč je rychlé, snadné a levné. Oproti tradičním zděným či dřevěným halám mají kvalitní montované haly, které dodává společnost Polak.cz celou řadu předností. Přitom je jejich možnost využití mnohostranná. Mohou sloužit jak ke sportovním činnostem, tak zemědělcům, průmyslovým podnikům nebo jako hangár pro malá sportovní letadla. Kromě výroby, montáže a demontáže montovaných hal se firma Polak zabývá i zakrýváním stávajících ploch, jako jsou například volejbalové či tenisové kurty, kluziště a jiné plochy, které tak lze využívat i při nepříznivých klimatických podmínkách.

Jaké mají montované haly přednosti

Jednou z hlavních předností jsou mnohem nižší pořizovací náklady v porovnání s klasickými zděnými či jinými halami. Rovněž provozní náklady jsou malé. Montovaná hala nevyžaduje žádnou mimořádnou údržbu a přitom má velice dlouhou životnost. Navíc lze montovanou halu průběžně rozšiřovat, propojovat s jinými budovami nebo k ní přistavovat nezbytné zázemí jako jsou šatny, klubovny či společenské místnosti, což ocení zejména malé obce, které nemají kulturní dům.

Další výhody

Montovaná hala nevyžaduje žádné složité zemní přípravy ani budování pevných základů. Její výstavba trvá pouze několik týdnů a stejně rychle ji lze demontovat. To ocení její majitelé například v situaci, kdy jejich montovaná hala stojí na pronajatém pozemku, který je třeba urychleně vyklidit. Halu pracovníci firmy Polak jednoduše demontují a přemístí na jiné místo. K výhodám patří také možnost doplňovat různé prvky, jako jsou zateplovací systémy, umělé osvětlení, odvětrávání a další.

K čemu montované haly slouží

Nejčastěji se využívají jako sportovní haly k provozování typických sálových sportů, ale i některých sportů venkovních. K těm patří například tenis nebo i fotbal. Sportovci z řad profesionálů i běžné populace tak mají své sportoviště stále k dispozici včetně období, kdy venku panují nepříznivé povětrnostní podmínky.

Kromě sportovního využití jsou montované haly vhodné pro zemědělce k uskladnění plodin nebo k ustájení zvířat. Chovatelé koní si mohou v montované hale zřídit krytou jízdárnu. Stejně dobře může montovaná hala sloužit pro zemědělské či stavební stroje či pro komunální techniku města.