Zánět močových cest se objevuje velmi často. Močové cesty jsou složitá soustava a zánět nejčastěji postihuje močový měchýř. Může se však objevit také v močové trubici, močovodech nebo v ledvinách.

Projevy

Mezi projevy zánětu ledvin patří horečka, bolest v bedrech, bolestivé a časté močení. V moči se může objevit krev nebo může zapáchat.

Zánět močového měchýře a močové trubice je častější a objevuje se především u žen. Ty mají krátkou močovou trubici a snadno tak může dojít k zavlečení bakterií z pochvy nebo konečníku.

U zánětu močového měchýře se objevuje bolest v podbřišku, častější potřeba na toaletu, močení může být bolestivé. Prvotní může být infekce vaginální, která pak způsobí infekci močových cest.

Jak probíhá léčba?

Pokud se u někoho objevuje zánět močových cest opakovaně, pak jeho první příznaky pozná. Někdy stačí zánět močových cest domácí léčba. Ta zahrnuje vyšší příjem tekutin, nedráždění močového měchýře především konzumací kávy nebo horkou koupelí. Dostupné jsou také některé prostředky, které s bojem proti zánětům pomohou. Především se jedná o ty s obsahem brusinek nebo manózou. Značka GYNELLA® nabízí produkt Cystilab. Jedná se o doplněk stravy s obsahem sladidel podporujících správnou funkci močových cest i přirozenou imunitu. Nacházejí se v něm probiotika, D-manóza, brusinky, šťáva z borůvek a echinacey. Tento vyvážený poměr částí podporuje imunitu i správnou funkci celé močové soustavy a je vhodný i pro ženy těhotné nebo kojící.

Důležitá je také správná a preventivní intimní hygiena vhodnými přípravky. I ty nabízí značka GYNELLA®. Vhodným řešením může být GYNELLA® Intimate Wash. Produkty podporují vhodné pH intimních partií, jsou bez parfemace a nedráždí. V nabídce naleznete i přípravky vhodné pro malé slečny.