Pokud máte pocit, že jste smolař, kterému se nic nedaří, pravděpodobně se jednou stane, že se přestanete snažit dosáhnout lepšího. To, co je lepší je individuální – pro někoho to může být dosažení lepší pracovní pozice, pro jiného zase založení rodiny. Nikdy není pozdě začít na sobě pracovat a žít lepší a kvalitnější život. Zapomeňte na deprese a frustraci, které váš život doprovází. Nejste smolař – jen je zapotřebí změnit trochu váš přístup.

Změna myšlení

Změnit své vnitřní nastavení může být pro jednu osobu časově náročnou činností. Není to totiž vůbec jednoduché. A proto je někdy vhodné obrátit se na profesionální pomoc: osobní kouč vás může pomoci nasměrovat tam, kam potřebujete. Pokud je vaším cílem dosáhnout lepších úspěchů v práci, pak se můžete obrátit rovnou na profesního kouče. Tato dvě povolání jsou ve světě velmi hojně využívána, v České republice se ale stále ještě jedná o novinku.

Kdo je osobní kouč?

Zatímco některé zahraniční společnosti zaměstnávají různé kouče, které mají pomoci zaměstnancům dosahovat co nejlepších výsledků, u nás je tato práce stále ještě podceňována. Hlavním úkolem osobního kouče je navést klienta na tu správnou cestu, která mu pomůže dosáhnout cílů, které si stanovil. Zde je na místě zdůraznit, že kouč pro vás nepřipraví konkrétní plán, pouze vám pomůže ukázat cestu k němu. S jeho pomocí byste měli dosáhnout osobního rozvoje.

Kdy vyhledat osobního kouče?

Možná už se vám někdy stalo, že jste cítili, že něco potřebujete, aniž byste si byli přesně vědomi toho, co to je. Pokud máte pocit, že je váš život neúplný, je to ta pravá chvíle obrátit se na osobního kouče. Ačkoli se nejedná o psychoterapii jako takovou, může vám pomoci od některých zdravotních problémů, které by nastali v případě, že byste vzniklou situaci neřešili: deprese, úzkosti, vyhoření. Může jít o problémy osobní i profesní.