Možná už jste také zaznamenali, že kromě klasického medu, který můžeme v obchodech najít v několika druzích, existuje i medovicový med. Díky internetu si ho můžete dopřát i vy, kteří nemáte poblíž např. zdravou výživu či specializovanou prodejnu medu, kde by vám ho nabídli. Místem, kde je ho dost a ve vynikající kvalitě, je např. Medaren.sk.

Kde se bere medovicový med?

Tato úžasná přírodní surovina se tvoří při přemnožení mšic zejména v listnatých a smíšených porostech. Má tmavší barvu, zpravila červenohnědou, hnědou, někdy až černou s lehkým odstínem zelené, a to díky rostlinným barvivům v míze dřevin. Ty na vzduchu mění barvu.

Co obsahuje medovicový med?

Ve srovnání s květovými medy má ten medovicový více fruktózy i dextrinů, více minerálních látek a stopových prvků. Jedna lžička má tolik minerálů a živin, jako 2 – 4 lžičky klasického medu.

Jedna lžička denně

Na rozdíl od běžného medu se medovicový nepoužívá běžně, jako např. do čaje či na pečení, ale jako lék – lžičku denně, nebo si jej dát na chléb. Není určen pro malé děti a osoby s potížemi s trávením. Tráví se totiž hůř, než klasický med, ovšem je zdravý a výživný. Naopak vhodný je i pro alergiky a astmatiky, protože obsahuje jen malé nebo žádné množství pylu.

Kdy použít medovicový med

Ideální je dopřávat si jednu lžičku denně a udržovat si organismus ve skvělé kondici díky doplňování stopových prvků a minerálů. Také při poraněních a těžce se hojících ranách pomáhá medovicový med.

Propolisová tinktura

Doslova malým zázrakem je z propolisu získávaná propolisová tinktura. Používat tinkturu z propolisu můžeme na různé zdravotní potíže, má mnoho prospěšných vlastností. Stimuluje imunitní systém, má dezinfekční vlastnosti, antivirové a antibakteriální, je účinná na salmonelu a kandidu, pomáhá přecházet bakteriálním a virovým onemocněním krku, zánětu vedlejších nosních dutin, zubním onemocněním, léčí afty… Je toho ale mnohem, mnohem více, co umí. Koupit si kvalitní medovicový med, manuka med, včelí pyl, propolis, mateří kašičku, včelí jed i medovou kosmetiku můžete ve výborné kvalitně na slovenskemedy.cz.