Pokud chceme být zdraví, je potřeba dodržovat správnou životosprávu, odpočívat a volit přiměřené druhy pohybu. Na své zdraví však musíme myslet i v zaměstnání a to nejen, co se pracovního nasazení týká. Některé druhy zaměstnání vyžadují používat při práci ochranné pracovní pomůcky.

Na jaké ochranné pomůcky má zaměstnanec nárok?

Rozsah a poskytování ochranných pomůcek se řídí nařízením vlády. Mezi ty nejčastěji používané patří speciální pracovní obuv či oblečení. Jsou však zaměstnání, která vyžadují i další druhy speciálních pomůcek. K ochraně hlavy slouží ochranné přilby, některé mají speciální štíty pro ochranu zraku či obličeje. K ochraně sluchu jsou určeny špunty do uší či speciálně upravené druhy sluchátek. Pro ochranu rukou jsou vhodné rukavice. Speciální zástěry či vesty používají především kováři či svářeči.

Široký výběr různých druhů ochranných pomůcek naleznete na portálu Repa cz. Vybrat si zde můžete nejen ochranné pracovní pomůcky pro kováře a svářeče, ale i celou řado pracovních podložek či nákoleníků. Zvláštní pozornost je věnována kvalitní pracovní obuvi.

Pracovní obuv

Dávno jsou ty tam doby, kdy byla pracovní obuv neforemná a nepohodlná. Vzhledem k tomu, že vás provází po celou pracovní dobu, musíte se v ní cítit dobře a pohodlně. Kromě toho musí splňovat specifické požadavky pracovní náplně, kterou v ní budete vykonávat. Velký vliv na výběr pracovní obuvi má i design a barevné provedení.

Výroba pracovní obuvi se musí řídit příslušnými normami a předpisy, jež musí obuv splňovat.

Jednou z možností kvalitní obuvi je obuv Prestige, která má na českém trhu dlouholetou tradici, jež ještě podtrhuje Zlínský kraj a je určena nejen k práci, ale i pro chvíle odpočinku či sportovní aktivity.