Kdo by neměl rád zdravou a chutnou snídani s oblíbeným čajem a kouskem dortu? Snídaně do misky je velmi univerzální a nabízí možnost kombinovat různé textury. Můžete jednoduše vytvořit kaši nebo ovocný salát, dát do misky a snídaně je na světě. Zde jsou některé recepty, které vás možná inspirují:

1. Salát bohatý na proteiny

Chcete-li si vyrobit tento salát, budete potřebovat praženou kukuřici, mrkev, hrášek, jogurt, hlávkový salát, rajčata, vařené kuřecí maso, sůl podle chuti a pokud chcete, tak i majonézu. Zeleninu (kromě salátu) dejte na pánev a na olivovém oleji restujte několik minut. Když zelenina změkne, dejte ji do mísy. Přidejte salát, nakrájené kuřecí maso, jogurt či majonézu. Dobře smíchejte, přidejte trochu soli a snídaně je hotová.

2. Omeleta

Potřebujete 3 vejce, 1 nakrájenou střední cibuli, nakrájená rajčata, koriandr, 2 lžičky chilli, sůl podle chuti a sýr čedar. Dejte vejce do misky a vidličkou rozkvedlejte. Nyní přidejte chilli a sůl, cibuli, rajčata a koriandr. Zamíchejte, posypte strouhaným sýrem a dejte do mikrovlnky. Vaše omeleta je hotová.

3. Pudink z chia semínek

Na tento zdravý pudink budete potřebovat 3 lžíce chia semínek, 1 šálek kokosového mléka, 2 malé jogurty, 1 oloupané a nakrájené mango, 2 hrnky jahod a nastrouhaný kokos. Smíchejte chia semínka s kokosovým lékem a nechte přes noc v chladu. Ráno ke směsi přidejte jogurt a zamíchejte. Pak do misek či skleniček vrstvěte jahody, jogurtovou směs, ananas, opět směs a mango. Posypte kokosem a podávejte.

4. Miska se zdravými obilovinami

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pečící papír rozprostřete ovesné vločky (můžete je pokapat medem) a nechte péct, dokud nebudou křupavé (asi 10 minut). Než ovesné vločky vychladnou, nakombinujte neslazené obilné křupky, brusinky, datle, mandle, lískové ořechy, slunečnicová a dýňová semínka (a cokoli dalšího) do velké vzduchotěsné nádoby, která vám následně vydrží na několik použití. Odsypte dostatek směsi do misky, přidejte ovesné vločky, posypte skořicí a promíchejte. Zalijte rostlinným mlékem, které můžete osladit medem.

5. Zdravé ovesné vločky s olivovým olejem

Na tento recept budete potřebovat 3 lžíce ovesných vloček, 2 špetky pepře, 2 špetky soli, 2 lžíce olivového oleje a vodu dle potřeby. Smíchejte pepř, sůl, ovesné vločky a zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené. Směs vařte, dokud vločky nejsou nabobtnalé a voda nebude vidět. Ovesné vločky dejte do mísy a přidejte olivový olej a důkladně promíchejte. Podávejte teplé.

6. Banánové vločky

Připravte si ½ šálku ovesných vloček, 2/3 šálku mléka podle svého výběru, ½ zralého banánu rozmačkaný na kaši, med podle chuti a lžičku chia semínek. Smíchejte všechny ingredience v misce a zakryjte ji fólií. Nechte přes noc vychladit a ráno už si jen vychutnejte úžasnou snídani.

7. Ovoce a mléko

Kupte si mléko (nejlepší je kokosové, mandlové či ovesné), lněná semínka, chia semínka, čerstvé nebo mražené maliny, hroznové víno, jahody, mango, jablka a ananas. Vše nakrájejte a dejte do misky, zalijte mlékem. Přidejte semínka a trochu medu, hotovo.

8. Miska s quinoou

Do hrnce dejte 1 hrnek quinoy, 2 šálky vody a trochu soli, přiveďte k varu a na sníženém plameni vařte 15 minut. Mezitím na pánvi rozpalte olivový olej, přepůlená cherry rajčátka, špetku pepře a bazalku. Restujte do změknutí. Když je quinoa hotová, dejte ji do misky, přidejte rajčatovou směs. Navrch dejte zastřené vejce a užívejte si.

9. Sladká hnědá rýže

Je třeba ¼ šálku vařené hnědé rýže, hrst malin, nasekané třešně, nakrájený banán, 1 lžička skořice, 2 lžíce hnědého cukru a ½ jablka nakrájeného na tenké plátky. Smíchejte všechny ingredience a podávejte teplé.