Vilcacora je tradiční indiánská rostlina, jejíž léčivé účinky znali Indiáni již pradávno. Velkou zásluhu o jejím rozšíření do evropských zemí má polský misionář, který navštívil Peru a po té ve spolupráci o této zázračné rostlině napsal knihu, která se stala svého času bestsellerem. V knize píšeí páter Szeliga o způsobech léčení a předcházení mnoha chorob, které trápí naší civilizaci, včetně rakoviny .  Účinkům této byliny se ale věnovali i další lékaři a vědci a všichni se shodli na tom, že vilcacora má nepopiratelné léčivé schopnosti.

 

Jen jeden z šedesáti druhů vilcacory má unikátní léčivé vlastnosti. Nejvíce prospěšných látek je obsaženo v kůře, z níž připravujeme odvar. Až magicky účinkuje na oslabený organismus, velmi dobře působí také při léčbě nádorových onemocnění. Pojďme si o této rostlině říci to podstatné.

Vilcacora

Vilcacora je považována za královnu mezi rostlinami, které pozitivně působí na naše zdraví. Existuje více než 60 druhů této liánovité rostliny, ale jen jeden druh má unikátní léčivé účinky. Vilcacora roste v horských oblastech džungle a dosahuje délky až 30 metrů. Rostlina dozrává teprve ve 20 letech, kdy kůra vilcacory zdřevnatí. A právě kůra a kořeny vilcacory mají léčivé účinky.

Léčebné účinky vilcacory

Vilcacora obsahuje alkaloid izopteropodin, který silně aktivuje i velmi oslabený imunitní systém a díky němuž je organismus schopen bojovat proti nemocem. Vilcacora je tedy účinná při :

  • zánětlivých onemocněních,
  • oparech
  • astmatu
  • žaludečních vředech
  • oslabeném imunitním systému
  • léčbě rakoviny

Je dokázáno, že při užívání vilcacory dochází k zániku novotvarů a dalšímu růstu nádorů.

Může dojít ke kontraindikace při podávání vilcacory?

Vilcacora se nedoporučuje podávat těm, kteří již podstoupili, nebo budou podstupovat, transplantaci kostní dřeně, či vnitřních orgánů. Neměli by ji také užívat těhotné a kojící matky a děti do tří let. Její užívání by měli s lékařem zkonzultovat i hemofilici, cukrovkáři, nebo lidé, kteří podstupují hormonální léčbu.

Užívání vilcacory

Vilcacoru nejčastěji užíváme v podobě čaje, který si připravíme doma. Do 1 litru vody přidáme 3 čajové lžičky vilcacory, přivedeme k varu a vaříme cca  25 minut. Poté odvar scedíme a popíjíme. Vilcacoru lze zakoupit i v podobě potravinových doplňků ve formě prášku, který rozmícháme ve vodě, tablet, či kapek.